Matilde mener
Årets top 5 over mest læste indlæg på Kom Nu Danmark

Årets top 5 over mest læste indlæg på Kom Nu Danmark

Året er ved at gå på hæld, og jeg kan se tilbage på en lang række smukke mennesker, initiativer, projekter og tiltag der har lyst Kom Nu Danmark op.

Det kan være svært at lokke læsere til sin blog, når den ikke indeholder en eneste guide til “de bedste skønhedsprodukter”, links til mad – og kageopskrifter, eller muligheder for at vinde lækre konkurrencer. Ikke desto mindre, har jeg gennem det seneste års tid fået samlet en bred skare af læsere, som følger med fordi de, som jeg, vil en verden, hvor vi som medmennesker hjælper hinanden, og bliver klogere på hinanden – ved simpelthen at lytte til hinanden.

Jeg vil nu afsløre top 5 over mest læste indlæg i 2016, men det betyder jo ikke at alle de andre ikke fortjener en plads i solen. Så gå endelig på opdagelse i Kom Nu Danmarks skatkamre, der er rigelig ferielæsning og inspiration til mange dage.

 

5. Abdel Aziz Mahmoud har det seneste år virkelig sprængt lydmuren med sin humoristiske og positive vinkel på blandt andet integration. Han har udgivet en bog, været stjerne, tv – og radiovært på DR1 og P1, og er desuden foredragsholder og aktiv debattør på og uden for de sociale medier.  Læs med her, hvis du gik glip af indlægget her på Kom Nu Danmark der blev udgivet i januar 2016, hvor Abdel var  i fuld gang med at træde ind i den rolle han til fulde udlever nu.

 

 

 

4. Daud Aron Ahmed er cand.scient.soc, og kendt for at blande sig i den offentlige debat, når han ganske simpelt ikke kan lade være. Han er ikke bange for at vise sin indignation og vrede, hvis han mener, at andre menneskers grænser bliver overskredet eller trådt på. Han er en mand med fingeren på pulsen, blandt andet gennem sit arbejde med børn og unge. Daud tager afsæt i egne oplevelser og erfaringer, og det gør ham ekstra skarp på de emner han debatterer.  Læs indlægget med Daud her, hvis det er gået din næse forbi.

 

3. Natasha Al Hariri er cand.jur., og har gennem mange år været en del af tørklædedebatten, på den side der taler for retten til at klæde sig som man vil. Hun har desuden blandet sig i den offentlige debat, særligt i forhold til integration, menneskerettigheder og kønsroller, og er nu Community Organiser hos Medborgerne. Natasha har senest været ambassadør for Julehjælpen, og gør i det hele taget sit for at bryde med fordommene om, at danske muslimer ikke kan dele traditioner og værdier med resten af befolkningen. Hvis du ikke fik læst interviewet med Natasha Al Hariri, kan du trykke her.

 

 

2.Emma Holten er feminist, aktivist, foredragsholder og debattør både på og uden for de sociale medier. Hun kæmper en indædt kamp for at få fokus på hævnporno og betydningen for dem det rammer. Emma er desuden redaktør på magasinet Friktion, arbejder på Krogerup Højskole, og ved at færdiggøre sin kandidat i Moderne Kultur. Læs interviewet med Emma Holten her, det blev årets næstmest læste – kun overgået af den dejlige damer herunder, som jeg ikke er i tvivl om at Emma til fulde under førstepladsen.

 

 

 

foto: Susanne Mertz

1. Anne Marie Helger tager førstepladsen over mest læste indlæg på Kom Nu Danmark i år.  Solidaritet, næstekærlighed og empati er de tre første ord jeg kommer på, når jeg tænker på Anne Marie Helger. Dernæst farverig, stærk og kunstner. Hun er i den grad fortaler for snart sagt alle der har brug for det. En af Anne Marie Helgers største udfordringer er, at hun ikke kan vælge én mærkesag over en anden. Derfor har hun altid travlt med at tale nogens sag, og for det har hun min dybeste respekt. Stort tillykke til AMH, med førstepladsen – læs eller genlæs indlægget her!

 

Lige under de fem mest læste ligger:

6. Malin Kristina Westerlund fra Lille Latakia – læs med her!

 

 

 

7. Mads Nygaard fra Venligboerne – læs med her!

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Inge Færch fra Donation25  – læs med her!

9. Jakob Andersen fra 1.Hjælperkassen  – læs med her!

10. Hej Hej, hvem er jeg  – læs med her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.