Matilde mener
Civilsamfundets Fællesdag

Civilsamfundets Fællesdag

I dag var det Civilsamfundets Fællesdag, som blev afholdt i DGI Byen. Her repræsenterede jeg, sammen med Majda Lerche, Venligboerne. Vi skulle sammen med Århus Kommune, som er Europæisk Frivillighovedstad 2018 og Center for Frivilligt Socialt Arbejde, facilitere et fagligt spor, der hed “Frivillighed og velfærdsstat – Parløb eller modsætning?” Det har været en dag fuld af oplæg, spændende input og masser af gode samtaler. Ingen af os var i tvivl om, at der skal foregå et parløb mellem stat, kommune og frivillige – men lige så enige var vi om, at vi samtidig skal værne om vores forskelle – og så fik vi præsenteret en masse konkrete bud på samarbejdsmuligheder.
Jeg blev virkelig bekræftet i, at platforme som Kom Nu Danmark er nødvendige; steder hvor vi blander civilsamfundet med frivillighed og mere statsligt og kommunalt orienteret instanser.
Majda og jeg fik talt Venligboernes sag, og vi var selvfølgelig klædt i “ledsaget” t-shirts. Et par af vores “kolleger” købte vores t-shirts, og der er i løbet af dagen tikket en masse forespørgsler ind. Dem får jeg styr på og vender tilbage – der er nemlig ved at være udsolgt 💫

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.