Matilde mener
Demonstrationer – et støvet fortidslevn eller en vågnende bevægelse?

Demonstrationer – et støvet fortidslevn eller en vågnende bevægelse?

At demonstrere er en vigtig ting… synes jeg! Jeg tror på, at ”folket” kan råbe højst, når de står side om side. Og hvilken måde er bedre til at illustrere dette, end ved fysisk at samles til en demonstration? I takt med, at det bliver synliggjort, hvor mange meningsfæller man har, styrkes vores fællesskabsfølelse og behovet for at give et modsvar til de magthavere eller politiske tiltag, der oftest demonstreres mod. Demonstrationer var en praksis som før i tiden blev udøvet ofte, men i dagens Danmark er der langt mellem snapsene… Og dog… Måske handler det mere om mangel på fremmøde og mediedækning, end det egentlige antal af demonstrationer?

Jeg tror på, at utrolig mange mennesker er med i ånden, og at deres intention ofte er at møde op. Men når dagen for demonstrationen oprinder, er der mange ting, der forhindrer dem i et fremmøde, uanset hvor vigtig, de synes sagen er.

Jeg har selv været med i ånden de sidste par år. Det skyldes, at jeg har brugt årene på at skabe min egen lille familie, som har taget al min tid, energi og hjerterum. Mine små drenge fortjener al den kærlighed, ro, glæde, tryghed og omsorg der findes i verden, og jeg vil kæmpe med næb og klør for at opretholde deres rettigheder på disse områder.

Men hvordan skal jeg forklare Alfred og Sigurd, at ikke alle mennesker er så heldige at få opfyldt deres basale behov? Og hvordan kan jeg forsvare kun at passe på min egen lille familie, når der er så mange projekter og grupper, der fortjener opmærksomhed, fordi de ofte tjener en gruppe mennesker, der ikke altid kan stå op for dem selv? En god start kan være at tage mine drenge under armen og møde op til nogle af disse demonstrationer. For de findes derude. Og her kan jeg i hvert fald vise dem, at mange seje mennesker kæmper mod uretfærdighed – samtidig med at jeg bliver mere oplyst og får boostet mit håb om at verden en dag vil se anderledes ud!

Håber at vi ses derude en skønne dag – i en god sags tjeneste!

Kærlig hilsen Matilde

#KomNuDanmark

demo

demo alfred

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.