Klima, miljø og bæredygtighed
Et lille tip til hvordan du kan inddrage dine børn i tanken om bæredygtighed

Et lille tip til hvordan du kan inddrage dine børn i tanken om bæredygtighed

Som forælder (og pædagog) ved jeg, hvor svært det kan være at forholde sine børn til den omkringliggende verden og forklare dem, hvorfor det er vigtigt at vi alle tager del i kampen for en grønnere klode – altså på en måde der rent faktisk giver mening for dem. Det jeg nu vil skrive om, er et dejlig konkret eksempel på, hvordan man kan lære sine børn om genbrug og gavmildhed – endda på én og samme tid! Og hvis dine børn tyller ligeså meget mælk som mine, er der altså gode penge at hente!

Sådan gør du:

Du tager en beholder (den må gerne være stor) og hver gang du skal smide en tom mælkekarton ud, sorterer du det lille plasticlåg fra, og smider det i beholderen frem for skraldespanden. (Dette selvfølgelig forudsat at din mælkekarton har et låg – husk at også yoghurtlåg og flødelåg gælder)

Når du har samlet rigtig mange låg (over 3 kilo) kan du gratis sende dem ind til Terracycle som genanvender de indsamlede plasticlåg og giver dig penge for dem, til at donere til et godgørende formål efter eget valg. Læs mere om kampagnen Brug Låget her. Synes du (eller dine børn), at det er helt uoverskueligt at skulle indsamle tre kilo låg, kan du også opfordre dine børns institution eller skole til at melde sig som indsamlingssted – det er en god måde at lære hvordan mange bække små gør en stor å og så er det en oplagt mulighed for at tjene lidt til selve institutionen/skolen som også kan modtage det samlede beløb for lågene.

Endelig er der foreninger som Projekt Hjemløs, der samler lågene ind og bruger pengene til at gøre livet lidt lettere for vores hjemløse. Dem kan man også kontakte for en afleveringsaftale. Her har du altså både gavnet miljøet og hjulpet nogle mennesker som er dårligere stillet end dig selv – blot ved at gemme lågene i stedet for at lade dem brænde op på lossepladsen.

“Brug låget” projektet har indtil videre indsamlet 601.781,50 kroner til godgørende formål og institutioner – det viser at det virkelig batter, selv når det handler om genbrug af de mindste dele i vores daglige affald.

Der findes flere og lignende projekter på Terracycles hjemmeside, for eksempel indsamling af kuglepenne etc.

#komnudanmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.