Matilde anbefaler
Fem podcasts, der rykker dig tættere på mennesket

Fem podcasts, der rykker dig tættere på mennesket

Den helt store tidsrøver for mig, har de sidste mange år været at lytte til podcasts. Jeg har trillet kilometer efter kilometer i al slags vejr, med først den ene baby og så den anden, og det har været en ren fornøjelse, da jeg har været i godt selskab af mennesker fra hele verden. De har taget sig tid til at fortælle mig og alle andre der gad at lytte, om deres tanker, skæbner og historier. Det har været øjenåbnende og horisontudvidende, og jeg har været efterladt med følelsen af at være beriget og beæret over deres ærlighed.

Det helt specielle ved netop podcasts er, at du, modsat de sociale medier hvor vi kan meningsudveksle (og til tider også svine hinanden til), kun kan lytte. LYTTE. Bare lytte. Hvor tit gør vi efterhånden det, uden selv at have et svar parat eller en holdning man lige kan file ind et sted? Hvor radioen ofte har skiftende programmer, debatter og flygtige informationer, er kendetegnet ved de podcasts jeg særligt holder af, at tiden er der. Til at fordybe sig i historien, mennesket og stemningen. Og ikke sjældent sidder jeg tilbage med netop den stemning i kroppen, leveret af et fremmed menneske, der har sat et spor. Et spor der har gjort indtryk – DET er berigende.

Jeg elsker at høre historier – særligt dem der er baseret på virkelige hændelser. Mennesker er, i min optik, det mest interessante der findes. Jeg vil her linke til fem podcasts jeg anbefaler dig at gå i flæsket på – hvis nu du skulle få lyst til at kaste dig ud i disciplinen. Fire ud af fem er på engelsk/amerikansk, alle tager afsæt i mennesket og dets fantastiske evne til at fortælle historier.

Third Ear som nu laver en række podcasts for Politiken 

This American Life 

The Moth

Strangers

Reply All

Du er velkommen til at føje til listen, hvis du kender en podcastserie, som er værd at anbefale her på Kom Nu Danmark. God lytter kære læsere #komnudanmark

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.