Matilde mener
Hej Hej – hvem er jeg?

Hej Hej – hvem er jeg?

Mit navn er Matilde – jeg er 34 år, jeg er gift med Kristian, og jeg er mor til Alfred og Sigurd! Jeg er opdraget til at forholde mig til verden omkring mig, og så er jeg uddannet pædagog. Størstedelen af min faglige erfaring ligger inden for det socialpædagogiske felt, hvor jeg har arbejdet med mange forskellige udsatte grupper og herigennem mødt de sejeste rødder og de vildeste ballademagere!

Jeg har rejst verden rundt og mødt fantastisk mange mennesker med vidt forskellig etnisk, religiøs og uddannelsesmæssig baggrund, og de har givet mig en grundlæggende tillid til – og tro på mennesket. Jeg er nemlig altid blevet taget imod med gæstfrihed uanset hvilket land, jeg har rakt hånden ud i, og uanset hvor lidt eller meget de mennesker, jeg mødte, havde at give.

Desuden har jeg en fortid som (fredelig) aktivist, bl.a. inden for asyl – og flygtningeområdet. Mit hjerte banker for dem, der ikke har kræfterne til selv at råbe op og den røde tråd i mit liv slår en fin sløjfe om lysten til at give den lille mand (eller kvinde) en stor stemme! Jeg ser mennesket først og det store billede derefter. Jeg tror på mennesket i fællesskabet, og jeg tror på, at man til hver en tid skal forsøge at møde hinanden med tillid, respekt og nysgerrighed.

Jeg er drevet af at gøre en forskel og synes, der er nok at tage fat på i en tid som denne. Solidaritet, miljø og næstekærlighed bliver skubbet om bag kynisme, effektivitet og det at være os selv nærmest. Humanisme bliver sidestillet med naivitet, og kortsigtede resultater kommer (i hvert fald politisk) til hver en tid foran de langsigtede. Politik er blevet svær at gennemskue, blokkene er farve-forvirrede og der er efterhånden langt i mellem de gode politisk debatter, synes jeg. Jeg tror på den folkelige revolution – at evnen til at gøre en forskel og skabe massiv modstand dannes nede fra og op, og at mennesket i fællesskabet er i stand til at ændre verden til det bedre. Mange er allerede i gang!

Derfor vil jeg med denne værdiladede, politiske og humanistiske blog gøre tre ting:

  1. Tilslutte mig kampen for at give den lille mand en stor stemme!
  2. Gøre det nemmere for jer læsere at opdage og blive en del af alle de seje initiativer, der findes i vores lille land – alle med det fælles formål at gøre verden til et bedre sted!
  3. Tillade mig at dele mine tanker om lidt af hvert!

Håber I har lyst til at hoppe med ombord, kærlig hilsen Matilde

#komnudanmark

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.