Flygtninge, minoriteter og kulturmøder
Kendte Stemmer… Abdel Aziz Mahmoud

Kendte Stemmer… Abdel Aziz Mahmoud

Hvem er du? Abdel Aziz Mahmoud, uddannet journalist, udviklingsredaktør på Nordisk Film TV, tidligere vært og redaktør på Danmarks Radio gennem 10 år.

Hvorfor ytrer du dig i offentligheden? Jeg har egentlig ikke lyst til det. Jeg har brugt hele mit liv på at blive en del af mængden. En rigtig dansker. Men jeg har også indset, at der er mange, der ikke vil have mig med i den klub. Eller i hvert fald gør det sværere for sådan nogen som mig. Og jeg har også indset, at ingen rigtig tager debatten for mig. Jeg kan hverken spejle mig i Yahya Hassan eller Naser Khader. Og til sidst blev jeg så ked af det, skuffet og vred, at jeg råbte op. Eller rettere sagt, prøver jeg at blande mig kækt, fortrinsvis med egne positive integrationserfaringer.

Hvilke konsekvenser har det for dig? Der er mange, der gerne vil gøre integrationen politisk. Både medier og politikere har taget patent på debatten, og det betyder, at det er svært at være en neutral, objektiv journalist og samtidig have en holdning til denne sag. Derfor prøver jeg at tage debatten væk fra politikernes jerngreb og ud i virkeligheden, hvor den hører hjemme. Integrationen foregår på gaden, i klassen, på arbejdet – ikke i avisoverskrifter og symbolpolitiske udmeldinger. Og jeg mærker en stor opbakning og anerkendelse; jeg får stort set ingen negative reaktioner. Professionelt har det gjort, at jeg dagligt får henvendelser fra radio, tv, aviser og folk der vil have foredrag. Så meget, at jeg nu drager den konsekvens at gå en smule ned i tid på mit arbejde, så jeg kan passe det andet. I mit hoved er det blot en midlertidig situation for mig, men lad os nu se.

Hvordan er du med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Det er jeg, fordi jeg nuancerer billedet. Medierne og politikerne kører i en fast rille med de præcis samme konflikt- og sensationssøgende vinkler. Men både jeg og de fleste danskere ved, at sådan er virkeligheden ikke. Mange er kørt trætte og er glade for, at jeg tager ”kampen”, men endnu flere tager selv initiativ i disse dage ved at melde sig ind i Venligboerne, ved samle penge ind eller ringe på hos naboen og byde på kage. Det hele hjælper og nytter.

Hvilke projekter synes du fortjener større opmærksomhed? Se ovenfor (Venligboerne red. ) Læs mere om Venligboerne her og her.

1 thought on “Kendte Stemmer… Abdel Aziz Mahmoud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.