Børn og unge i udsatte positioner
Kendte Stemmer… Anne Marie Helger

Kendte Stemmer… Anne Marie Helger

foto: Susanne Mertz

Hvem er du? Anne Marie Helger. Skuespiller – Aktivøse – Hvadvedjeg?

Realeksamen. Ingen uddannelse (”Autointakt”, en selvopfunden Helgerisme).

Mit VC…hov CV er alenlangt og broget. Det der fylder mest i hverdagen er alle mine mærkesager, som fører alverdens ulønnet aktivitet med sig: Demonstrationer – Høringer – Debatter – Opsange. Gratis optrædener til fordel for de svagest stillede, på alle områder hvor der finder svimlende uret og ulighed sted. Hvem jeg er? Hvem ved det?

Hvorfor ytrer du dig i offentligheden? Jeg ytrer mig i det offentlige, fordi jeg ikke kan lade være. Jeg bliver drevet af uretfærdighedsharme og solidarisk medfølelse med de af mine alt for mange medmennesker, som har det svært på alle planer, ikke mindst det psykiske. Jeg koger over hvis jeg ikke råber op.

Hvilke konsekvenser har det for dig? Konsekvenserne af at være en: Ældre Femiflektrisk Førstegangsdøende Ræverød Rynket Råbende Rappenskralde, er uoverskueligt mange og kompleksfyldte. Hvis man mener at et tidstypisk udtryk som Pladderhumanist er i orden – så siger det mest om afsenderen og tidåndens dårligdom. Jeg bliver selvsagt behandlet med alt fra usynliggørelse – tavshed – angst – foragt – ondskabsfuldhed – latterliggørelse – nedsabling – ligegyldighed – beundring – tiljubling – respekt – kærlighed – forkælelse – overvurdering – heltindedyrkelse – ikonebådssætning. Jeg har en masse Helger- hadere og en masse trofaste publikummer og pulikusser – en hel del jævnaldrende kvinder, men også yngre modeller af begge køn. Mestendels indenfor den humanistiske skare. Min Helger Facebookside har over 38.000 følgere. Der falder jævnt hen folk fra og kommer nye til, alt efter hvilke komplicerede kontroversielle eller ulidelig letbenede opslag jeg sætter på. Om det rykker ved noget? Hvem og hvad gør det på lang sigt? Mine Helger Shows bliver kaldt: ”De rene vækkelsesmøder”. Jeg har en stor troværdighed, fordi jeg aldrig er gået på kompromis med mine holdninger. Jeg har aldrig deltaget i reklamer, aldrig været til salg for noget eller nogen – ikke engang guden over alle guder: Mammon. Det tror jeg har haft afgørende betydning for, at jeg i dag betragtes som et slags Korifæhoved, med en vis anseelse i vide, vidende, både hvide og sorte – og ikke mindst røde kredse.

Hvordan er du med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Danmark og Verden bliver ondere og værre og mere egoselvcentraliseret og grådiggrisk dag for dag.  Svælget mellem utilladelig rig og uretfærdig fattig bliver mere og mere afgrundsdyb for hvert sekund, vi er her på kloden. Aldrig i menneskets historie har goderne været så ulige fordelt som nu. Det kan ikke vare ved. Kloden er stor nok og rig nok til os alle. Vi skal bare blive lidt bedre til at dele. Tryk avler modtryk – bevægelse avler modbevægelse. Jeg prøver hver dag desperat at overbevise mig selv om, at mit bedste slagord nok skal vise sig at holde stik. Det er den fredsmanende Helgerisme der lyder som så: ”Med Godt skal Ondt fordrives.”

Hvilke projekter synes du fortjener større opmærksomhed?

Kom nu Danmark 

Venligboerne 

Bedsteforældre for Asyl 

Stop Fattigdom Nu

Hjemløse til Hjemløse

Hus Forbi

Projekt Udenfor

Trampoline House

Tribunalforeningen

Fredsministeriet

SOS mod Racisme

Tid til Fred

De Splittergale

De Stærke Børn

Modkraft

Stop Spild af Mad

Arne Hansen

Stop multinational Skattesvindel

Foreningen Psykisk Sårbar

Red de Danske Kyster

Christiania 

Følg Anne Marie Helger på Facebook her og på hendes hjemmeside her.

 

1 thought on “Kendte Stemmer… Anne Marie Helger

    • Author gravatar

      Kaere Anne Marie, du forbliver ‘gaflen i vejen’ for alle kvinder at lade sig inspirere af! Fuld honnør fra een af dem som har stukket hovedet op af skraldecontaineren <3 XXX

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.