Kendte stemmer
Kendte Stemmer… Khaterah Parwani

Kendte Stemmer… Khaterah Parwani

Hvem er du? Mit navn er Khaterah Parwani. Jeg går på kandidaten på jura og arbejder som juridisk rådgiver og mentor hos ExitCirklen, hvor jeg også er næstformand og ambassadør. Derudover er jeg aktiv på den offentlige platform, hvor jeg deltager som meningsdanner.

Hvorfor ytrer du dig i offentligheden? Det, der motiverer mig, er nok den verden, jeg ser på gadeplan. Jeg oplever, at der er længere og længere afstand mellem virkeligheden på gadeplan og de fleste politiske debatter, som vi oplever i offentligheden. Det er min drivkraft at bruge mine personlige erfaringer og mine erfaringer gennem mit arbejde til at forstyrre i det øjeblik, jeg oplever en misrepræsentation. Jeg er styrket af uafhængighed. Jeg har ikke aktier i nogle partier eller hos nogle bestemte politikere eller for den sags skyld foreninger, men værner i den grad om min frihed og tier eller forholder mig aldrig passivt på grund af en række loyalitetstilkendegivelser. Vores yngre generationer har brug for stærke stemmer, hvor de kan genkende sig selv. Det kræver rå ærlighed, og at man ikke maler sit liv lyserødt, men at man på sin vis står nøgen frem og viser livets udfordringer i alle sine afskygninger. Jeg bruger især denne nøgenhed i debatter om kvindekamp i minoriteter og i flygtningedebatten. To sider af mit liv, som har gjort mig hårdhudet og robust nok til at gå ind i mine modgange med mod.

Hvilke konsekvenser har det for dig? Konsekvensen er for det første, at man mister noget af sit privatliv. Især hvis man bruger den rå ærlighed til at bevare ydmygheden og kommunikere med mennesker i øjenhøjde. Man mister mennesker, både fjerne relationer, men også nære relationer. Dernæst skal man forberede sig på, at man er hadet, som man er elsket. Med den digitale verden, udtrykkes der tanker og følelser uden særlig meget omtanke, og det gør, at man står model til vredesudbrud og trusler. Jeg har både modtaget dem over beskeder på de sociale medier, men også ude i virkeligheden. Der, hvor jeg stærkt overvejede om det var det hele værd, var da mine nærmeste blev kontaktet og truet på livet. Heldigvis har jeg en klippefast partner og familie bag mig, som kun opmuntrer mig til at fortsætte. En anden konsekvens er også kaotiske følelser. Når man er aktiv i debatter, der blandt andet handler om vold mod kvinder og om flygtninge, så kommer det meget tæt på, hvis man selv har en fortid med vold og som flygtning. Når man så også arbejder med disse mennesker, kan man ikke undgå at føle håbløshed, når den politiske styreform handler uden at lytte til gadens erfaringer. Her er det især vigtigt, at man er rustet med tålmodighed, og at man bevarer sine følelser under kontrol. For det vigtigste er ikke at få afløb, men at budskabet kommer stærkest igennem, og det er min opgave at formidle det videre.

Hvordan er du med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Lad mig være direkte. Da jeg trådte ud i det offentlige debatunivers, så var det en selvfølge for mig, at jeg måtte ud og handle. Jeg kunne ikke sidde stille og tale problemerne igennem. Jeg måtte ud og skabe resultater. Gøre noget. I over to år har jeg arbejdet frivilligt så mange timer, at det næsten svarer til et fuldtidsjob. Jeg har også arbejdet frivilligt med afghanske flygtninge gennem rigtig mange år, men også her måtte jeg vende tilbage og yde mit. Mit arbejde for Exitcirklen har ualmindelige arbejdstider. Jeg kan være på en banegård kl. 02:00 om natten, ringe rundt for finde en plads på et krisecenter midt om natten eller møde op i retten som fagperson. Selvfølgelig hjælper ytringerne også, men jeg oplever, at når de kommer i forlængelse af handlinger, så har de tifold større slagkraft, og det holder håbet i live, at man også selv får direkte indflydelse og adgang til at forandre andres liv ved at være tilstede.

Hvilke projekter synes du fortjener større opmærksomhed? Udover ExitCirklen? Trampolinhuset. Det er et fantastisk initiativ. Jeg mener generelt, at gadeplansmedarbejdere skal inddrages i de politiske debatter. Stemmerne fra gaden kender problemerne og udfordringerne helt tæt på. Når man arbejder med et bestemt område, som er til debat, så oplever man, hvordan der hovedløst bare opfordres til forskellige tilgange til de problematiske områder. Virkeligheden ser nogle gange sort/hvid ud, men gadens stemmer formår at give os nuancerne. Jeg var særligt glad for en debat, hvor jeg var forbi Trampolinhuset, og det præcis var dette initiativs erfaring, der berigede debatten.

Læs mere om ExitCirklen her og på deres Facebookside her

Læs mere om Trampolinhuset her og på deres Facebookside her

Følg Khaterah på hendes Facebookprofil her og på hendes Twitterprofil her

2 thoughts on “Kendte Stemmer… Khaterah Parwani

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.