Kendte stemmer
Kendte Stemmer… Pato Siebenhaar

Kendte Stemmer… Pato Siebenhaar

Hvem er du? Martin Pato Siebenhaar – Musiker

Hvorfor ytrer du dig i offentligheden? Godt spørgsmål! Hvorfor der ikke er flere, der ytrer sig offentligt er måske et bedre spørgsmål. Jeg har meninger ligesom alle andre – jeg er måske bare så arrogant, at jeg mener, at det jeg har at sige giver mening, ihvertfald for mig. Jeg bruger de platforme, der er til rådighed for mig til at sige, hvad jeg har på hjertet og hjernen. Der er nogen, der uenige med mig, og det er helt i orden.

Hvilke konsekvenser har det for dig? Jeg har tit fået at vide, at fordi jeg er musiker, så bør jeg lade musikken tale for mig. Det syntes jeg også, jeg gør i mit output; en del af min musik er politisk, og det kan jeg ikke lade være med. Jeg observerer verden og giver mine betragtninger videre. Jeg ville nok have flere mainstream jobs, hvis jeg var mindre politisk, men jeg har aldrig lagt skjul på, hvor jeg befinder mig på det politiske spektrum, og det ved de folk, der har fulgt mig igennem årene også. Dette betyder samtidig, at der er folk som ikke bryder sig om, hvad jeg har sige, og det er som sagt helt i orden.

Hvordan er du med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Jeg er hverken værre eller bedre, end nogen andre på denne planet. Jeg prøver at gøre en forskel ved at opføre mig som, jeg mener civiliseret opførelse bør være, samtidig med at jeg bruger, hvad jeg har af talenter (eller mangel på samme) til at give denne opfattelse videre. Hvis dette gør en lille forskel, så er det en god ting, men jeg har ingen illusioner om at redde verdenen med min musik, eller hvad jeg siger på Facebook – jeg kan kun være mig selv, og jeg kan kun tale for mig selv.

Hvilke projekter synes du fortjener større opmærksomhed? Jeg støtter folk som står ved, hvad de er. Det politiske spil er så gennemsyret af spin, at det er svært at tage 90% af alle politikere alvorligt – dette gælder på begge sider i folketingssalen. De er alle uddannet det samme sted, og den eneste valuta, der tæller, er magt. Det kan skræmme mig. Der er en masse initiativer, som foregår langt væk fra tv-dækkede landsindsamlinger, ting der foregår på græsrodsniveau i det lokale, som jeg syntes folk bør støtte. Empati er blevet et lidt slidt buzz-ord, men det er sgu vigtigt at blive ved med at fokusere på, at det ikke er nok at betale aflad ved at sms’e 150,- til et firecifret nummer på skærmen, men faktisk (undskyld ordvalget) give en fuck i ens hverdag.

Følg Pato Siebenhaar på Facebook her og her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.