Kendte stemmer
Kendte Stemmer… Per Vers

Kendte Stemmer… Per Vers

Hvem er du? Per “Vers” Uldal – rapper.

Hvorfor ytrer du dig i offentligheden? Nu har jeg jo en mikrofon som værktøj, og når den er tændt kan alt komme ud. Især når jeg improviserer. Så er der ikke tid til at censurere nogetsomhelst. Så må det komme ud til alles anskuelse, og ofte også min egen overraskelse, hvad jeg mener, fordi det er ufiltreret “stream of consciousness”. I hverdagens råbetragt kendt som sociale medier, er mit udgangspunkt at holde mund om dagens brandvarme debatemner, fordi det uoplyste, hurtigt indtagne standpunkt ikke beriger nogen. Men en gang imellem kan jeg ikke lade være, fordi disse uoplyste, hurtigt indtagne standpunkter styrer diskursen – de trykker på vores forargelsesknapper og går dagligt viralt. Selvforstærkende snebolde, der ruller sig store på vej ned ad pøbelvældets stejle bakker af fælles hyggehad. Så formulerer jeg en Facebook-bøvs som forhåbentlig kan punktere snebolden, helst med humor. Grundlæggende er jeg er en rastløs sjæl, der hader at se de tusinde muligheder for medfølelse og menneskelighed, der bliver spildt hver dag.

Hvilke konsekvenser har det for dig? Jeg vil så gerne møde omverdenen fordomsfrit – altså se nye mennesker i øjnene uden at prøve at regne ud hvem de er. Og så kan det egentlig godt føles som en tung bagage at have et bagkatalog af udtalelser og sange, hvor emnevalg og tekstbidder gør at folk føler de kender mig og har “luret” mig. Men at skrive sange der udelukkende handler om “mit indre liv”, altså følelsesfulde popsange har aldrig været min stil, så det må jeg tage med. Hver eneste gang jeg siger og synes noget offentligt, så har det “indre konsekvenser”, fordi jeg aktiverer den lille trold i baghovedet der siger “DET var da dumt, uigennemtænkt og unødvendigt kækt, og har du nu styr på din argumentation og nu bliver du misforstået og nu er der nogen der kommer efter dig.”

Hvordan er du med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Det ved jeg da heller ikke om jeg gør. Jeg udleder CO2 og forbruger ressourcer som alle andre. Det er op til hver enkelt som jeg måtte krydse vej med, at vurdere om de kan bruge det til noget. Det glæder mig meget hvis jeg kan gøre andres verden en lille smule bedre ved at sætte ord på ting, tanker og trivialiteter vi har til fælles. Og det kommer der da heldigvis med mellemrum tilbagemeldinger fra folk at deres liv faktisk er blevet ændret af noget de fik med fra en koncert, eller bare derhjemme ved højttaleren. Når der triller sådan en mail ind fra et vildtfremmed menneske der føler sig forstået, er det det vildeste brændstof til at blive ved.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.