Kendte stemmer
Kendte Stemmer… Poya Pakzad

Kendte Stemmer… Poya Pakzad

Hvem er du? Mit navn er Poya Pakzad, jeg er politisk rådgiver og kommunikationsmedarbejder på Mellemøsten hos Mellemfolkeligt Samvirke.

Hvorfor ytrer du dig i offentligheden? Jeg deltager i den offentlige debat, fordi jeg erkender, at jeg som borger i et demokratisk samfund som Danmark, har uovertrufne ressourcer og privilegier til at påvirke samfundet og statens førte politik. Jeg mener ikke, at der er noget særligt ved, at jeg deltager i den offentlige debat. Dette må ikke forveksles med en falsk ydmyghed fra min side, men snarere som en oprigtig forundring over, hvorfor der ikke er flere, der tager del i samfundets udfordringer, når nu vi hverken risikerer forfølgelse, fængsling eller det, der er værre.

Hvilke konsekvenser har det for dig? Det værste, der kan ske, er, at nogen latterliggør mig, eller besudler mig. Men det er ret billigt sluppet. I Iran, hvor jeg kommer fra, er prisen for samfundskritik væsentlig højere. Jeg er ret sikker på, at jeg “rykker ved noget”. Der er mange især unge mennesker, som henvender sig for at takke mig for min deltagelse i den offentlige debat. Det synes jeg, er ualmindelig berigende, og det motiverer mig til at fortsætte. Jeg får også utroligt mange henvendelser om at deltage i alskens debatter. Faktisk i så høj grad, at jeg kun når at takke ja til en fraktion af henvendelserne. Så jeg er slet ikke i tvivl om, at det batter.

Hvordan er du med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Jeg tror ikke, at jeg på egen hånd er med til at gøre hverken Danmark eller verden til et bedre sted. Det er yderst sjældent at enkeltindivider kan yde en sådan påvirkning på historiens gang. Jeg prøver for så vidt muligt at tappe mig ind i eksisterende strømninger og bevægelser, simpelthen i erkendelse af, at forandring sker i fællesskab.

Hvilke projekter synes du fortjener større opmærksomhed? Jeg ville ønske, at der var væsentlig større mainstream opmærksomhed på klimaet. Global opvarmning er et massivt problem, ja, faktisk en trussel mod anstændig overlevelse for kommende generationer og ufødte slægter. Det er vores ansvar at sikre fremtiden imod klima-nedsmeltningens svøbe, og de trængsler og lidelser, som den bringer med sig.

Følg Poya Pakzad på Facebook her og på Twitter her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.