Børn og unge i udsatte positioner
Kendte Stemmer… Waqas

Kendte Stemmer… Waqas

Hvem er du? Waqas Ali Qadri fra bandet Outlandish, sanger, tekstforfatter.

Hvorfor ytrer I jer i offentligheden? Vi, i bandet, synes det er vigtigt at man bruger sin stemme. Ikke kun til at tjene penge og blive berømt, men også for at sprede et budskab om mangfoldighed og til at sige fra overfor uretfærdighed, undertrykkelse og meget mere. Det hænger måske også, i vores tilfælde, sammen med vores kulturelle baggrunde og at vi er meget berejste i dele af verden, hvor folk ikke nyder de samme privilegier som vi gør i Danmark. Vores motivation er mennesket og dets meget alsidige natur. Vi tror ikke på, at der kun er én bestemt måde at leve sit liv på og mener, at vi skal kunne rumme alle skabninger, uanset hvor skæve de er. Selvfølgelig er der nogle universelle træk, der går igen verden over og som vi skal holde fast i; så som retten til at ytre sig og leve sit liv som man har lyst til – så længe det er i overensstemmelse med det respektive lands værdier og regler.

Hvilke konsekvenser har det for jer? Det er klart, at når man ytrer sig om noget der kan være kontroversielt i den offentlige debat, som for eksempel politisk ståsted, religion mm., så deler man vandene. Det er ingen hemmelighed, at vi altid siger det vi mener, hvilket der naturligvis er en del, der ikke bryder sig om, og det er fint nok. Det kan lyde egocentrisk, men vi laver i bund og grund ikke musik for at behage masserne, men for at ytre os og udtrykke nogle følelser og tanker gennem musik – det er det vi er gode til. Jeg synes klart, at der er sket et skred i den måde musikere udtrykker sig på – før i tiden kunne man som artist godt være bange for at sige noget, der kunne gøre nogen vrede, af frygt for at det ville have en negativ effekt på karrieren. Nu om dage, og især gennem de sociale medier, synes jeg at danske artister er blevet bedre til at sige deres mening.

Hvordan er I med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Det er et svært spørgsmål, men jeg mener da klart at vi bringer noget kulør til andedammen og kan vise folk, at Danmark er mange ting og ikke kun noget, som en bestemt befolkningsgruppe har patent på. Bare det, at vi blander os i debatten, og giver folk mulighed for at tage stilling til vores sange og holdninger, er med til at skubbe tingene fremad.

Hvilke projekter synes du fortjener større opmærksomhed? Jeg vil personligt mene, at et projekt, der i disse år har vokseværk og fortjener masser af hæder, er Mind Your Own Business. Mind Your Own Business går ud på at mobilisere unge med anden etnisk baggrund end dansk til at komme væk fra gaden, og tage iværksætter kappen på. De har senest vundet kronprinsparrets pris, hvilket var virkeligt stort.

Læs mere om Mind Your Own Business her.

Følg Waqas og de andre fra Outlandish på Facebook her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.