Må jeg præsentere
Må jeg præsentere… Allwin Jebahar fra One Bowl

Må jeg præsentere… Allwin Jebahar fra One Bowl

Hvem er du? Jeg hedder Allwin. Jeg er den daglige leder af One Bowl, som er en folkerestaurant på Nørrebro, hvor man selv bestemmer hvad man vil betale for maden. Jeg er oprindeligt uddannet ingeniør med speciale i bæredygtighed og ledelse. I dag kan man vel kalde mig social entrepreneur, da jeg tog initiativet til One Bowl.

Hvorfor er du en del af dette projekt? Min motivation stammer fra dengang jeg som studerende ikke havde råd til at gå på restaurant. I stedet lavede jeg ofte middage til mange af mine venner og nye bekendtskaber. Det var altid superhyggeligt, fordi man kommer meget tættere på hinanden når man laver mad, spiser sammen og deles om opvasken efter et godt måltid mad. Jeg hørte om flere og flere som ikke havde råd til at godt, varmt måltid mad, og tænkte at de også skulle inviteres til at blive en del af fællesskabet. Derfor startede vi One Bowl, hvor alle er velkomne til at sidde med ved bordet uanset baggrund og pengepung.

Hvad går projektet kort ud på? One Bowl er en folkerestaurant, hvor man betaler hvad man vil for maden. Vi har mad fra køkkener over hele verden, og hver gang har vi et nyt tema. Det skyldes at de frivillige, som laver maden ofte laver retter fra deres hjemegn. Vi har åbent hver mandag og onsdag kl. 18.30-21.00 på adressen Drejervej 13 på Nørrebro i København, tæt på Nørrebro Station.

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Fordi projektet bygger bro over generationsforskelle, kulturelle forskelle og sociale forskelle. Danmark er på vej til at blive et stadigt mere segregeret samfund, hvor man nærmest kun møder og taler med folk på sin egen alder, med samme studie eller job og med samme interesser. Dét at møde andre og blive respekteret som den man er, på trods af forskelle, er enormt befriende og en øjenåbner for mange. Det kan også være ret grænseoverskridende. Netop derfor skal man udfordre sin vanetænkning og tage til One Bowl.

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? Man kan komme og spise hos os uden at melde sig til. Vi slår dog altid Facebook events op, så vi har en idé om hvor mange der kommer. Vores Facebook side findes her. Hvis man vil være frivillig, kan man melde sig til på vores hjemmeside her under fanen ’volunteer’.

#komnudanmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.