Børn og unge i udsatte positioner
Må jeg præsentere… Anja Anna Nielsen fra Heidi & Bjarne

Må jeg præsentere… Anja Anna Nielsen fra Heidi & Bjarne

Hvem er du? Jeg hedder Anja Anna Nielsen, jeg er 43 år og er leder af Heidi & Bjarne og Repair Cafe Danmark. Jeg har læst tekstile fag og formidling.

Hvorfor er du en del af dette projekt? Jeg har været rundt omkring, både i modebranchen og teaterverdenen og primært som projektleder, men har altid følt mig mest hjemme når jeg har beskæftiget mig med NGOprojekter. Jeg har tidligere været med til at starte et fair trade mærke, som fik produceret tøj i Burkina Faso og Guatemala, og jeg har altid været meget optaget af, hvordan man kan formidle en historie via et produkt. I Heidi & Bjarne forsøger vi hver dag at formidle historien om et community og vigtigheden af at engagere sig i hinanden; enten som kunde der via sit køb støtter vores arbejde, som frivillig, der bruger tid på at gøre en forskel, som designfirma, som giver tilbage til samfundet ved at donere eller have varer i kommission eller som borger i beskæftigelsesforløb, som yder et stykke arbejde på en arbejdsplads som giver mening. Vores kodeord er nærvær, kvalitet, rummelighed og plads til forskellighed og min benzin hver dag er, at jeg ved vi gør en vigtig indsats i Settlementet for at alle føler sig set, hørt og taget alvorligt.

Hvad går projektet kort ud på? Heidi & Bjarne er en socialøkonomisk børnebutik, som sælger de bedste brands på kommissionsbasis, bedre secondhand 0-4 år, redesignede børnemøbler og interiørprodukter. Enkelte af vores produkter produceres af Settlementets væresteder og klubber og af frivillige. Vi kalder det design for en god sag. Butikken er frivilligdrevet og vi har løbende udsatte borgere i forløb. Vi er kommercielle foran disken og sociale bag disken.

Vi er stolte af, at vi i oktober med kun 10 måneder på bagen blev kåret til byens bedste børnetøjsforretning 2015 i konkurrence med bla. H&M

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Vi gør en forskel helt lokalt, men vi forsøger også at formidle communityfølelsen ud over Vesterbros grænser. Vi skal tage ansvar for hinanden – ingen bør udelukkes fra fællesskabet. Vi forsøger at bevise at alle kan noget og at alle kan bidrage med deres – under gode, varme og rummelige forhold.

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? Vi har altid brug for frivillige i butikken, til at tage en tjans ved kassen, på lageret eller på vores redesignværksted. Bor man lidt længere væk kan man blive strikke- eller syfrivillig, vi sender gerne materialer og modeller. Vi har ligeledes brug for folk til at bemande og udvikle vores kommende webshop – noget man også kan gøre hjemmefra. Man kan også donere pænt børnetøj i str. 0-4 år, pænt legetøj, bøger eller småmøbler til butikken.

Læs mere på vores Facebookside her og følg os på Instagram her.

heidi&bjarneAnja 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.