Flygtninge, minoriteter og kulturmøder
Må jeg præsentere… Charline Skovgaard fra Fair Welcome

Må jeg præsentere… Charline Skovgaard fra Fair Welcome

Hvem er du? Charline Skovgaard, stifter af Fair Welcome og ejer af det bæredygtige kommunikationsbureau, FairStyles og webshoppen My Fair Shop. Jeg arbejder for, at det vi omgiver os med i hverdagen af livsstilsprodukter, tøj vi har på osv. skal være produceret under ordnede forhold, social ansvarligt, bæredygtigt i de fleste mulige processer og, at der bliver taget hånd om miljø og mennesker. Det hænger samtidig meget godt sammen med at hjælpe flygtninge i land på Lesbos, som var det, der startede Fair Welcome.

Hvorfor er du en del af dette projekt? Jeg kan ikke sidde den behandling flygtninge blev mødt med overhørig. Og selvom jeg ikke havde nogle forudsætninger for at lave nødhjælpsarbejde var der ikke langt fra tanke til handling. Og i mit virke som kommunikationschef var det forholdsvis nemt at skaffe nødhjælp og få det shippet til Lesbos og senere byde ind med at vise respekt, værdighed og gode oplevelser til herkomne flygtninge. På den måde bliver de alle mødt med at have mødt danskere der vil dem og gerne vil lave spændende projekter med dem, både på asylcentrene og i deres udslusningsboliger.

Hvad går projektet kort ud på? Fair Welcome er en NGO, som arbejder for at invitere marginaliserede samfundsgrupper ind i fællesskabet og til at være en del af samfundet. Vi arbejder på at inkludere alle og derfor er vores målgruppe meget bred, fra flygtninge til hjemløse til ensomme. Helt konkret søsætter vi initiativer og projekter, som har til formål at støtte disse mennesker. Af vores tidligere projekter kan jeg nævne klippeklistre-dag samt julefest på Auderød Asylcenter, som skabte stor glæde både blandt børn og voksne. Støttekoncerten ”It’s In Your Hands” på Vega, hvor store navne som D-A-D og Wafande m.fl. deltog. Dette var en stor succes! Derudover er vi i øjeblikket i gang med et Mad & Medborgere projekt, hvor nytilkomne borgere fra forskellige lande kan sprede kendskab til deres kultur gennem forskellige mad-arrangementer. Målet er også, at de får skabt sig et netværk af nye mennesker. Hertil et frisør-projekt, hvor danske og nytilkomne frisører kan klippe hjemløse.

Som det sidste, er vi gået i luften med vores nye kampagne, Don’t Label. Den handler om at være bevidst om de ord og labels vi pådutter andre, for ikke at stigmatisere. Målgruppen for denne kampagne er alle mennesker i hele verden. For det starter i os selv. Vi skal alle møde hinanden uden fordomme og med et åbent hjerte.

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Gennem vores arbejde i Fair Welcome håber vi på at kunne gøre Danmark og verden til et bedre sted, da vi netop arbejder for at møde alle der, hvor de er uden fordomme. Vi forsøger at bygge bro mellem mennesker.

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? Man kan læse mere os på vores hjemmeside, og skrive os en mail på info@fair-welcome.dk, hvis man er interesseret i at blive frivillig hos Fair Welcome. Derudover kan man følge os på de sociale medier:

Facebook Instragram og Twitter

Charli

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.