Børn og unge i udsatte positioner
Må jeg præsentere… Frederik Walter Olsen og Mads Brix Baulund fra Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Må jeg præsentere… Frederik Walter Olsen og Mads Brix Baulund fra Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Hvem er du? Frederik Walter Olsen, jurastuderende og frivillig i Sammenslutningen af Unge Med Handicap.

Hvorfor er du en del af dette projekt? Det startede med, at jeg for lidt over et år siden var på Facebook, og så et opslag fra nogen der søgte handicappede til at komme ud på de danske folkeskoler, og afkræfte fordomme om det at være ung med handicap. Jeg skrev til dem, og kom på et frontløberkursus, som er en uddannelse hvor vi lærte om teknikker til at holde foredrag. Min motivation var, at jeg selv har oplevet nogle af de fordomme man kan blive mødt med, når man har et handicap. Dem vil jeg gerne være med til at afkræfte/afmystificere. Senere blev jeg spurgt, om jeg ville være med til at starte et caféprojekt. Tanken er, at lave en café drevet af handicappede, for handicappede. At møde andre handicappede og give noget af min viden og erfaring videre, er det der driver mig.

Hvad går projektet kort ud på? Sammenslutningen af Unge Med Handicap er en organisation, hvor man kan mødes på tværs af forskellige handicap. Der findes mange foreninger for de specifikke diagnoser og handicap vi hver især har, men Sammenslutningen af Unge Med Handicap samler os alle og det er vildt fedt! Der er et aktivitetsudvalg, hvor der laves aktiviteter for medlemmer, som f.eks. frivilligdag og nytårskur. Vi mødes og taler om, hvordan man inkluderer unge med handicap, så man ikke sidder derhjemme og føler sig alene. Sammenslutningen af Unge Med Handicap danner ramme for et forum, hvor man også lærer, at ikke alt i livet er begrænset, fordi man har et handicap.

Der er ”Velfærdsfabrikken”, hvor man opstiller nogle af de dagligdags udfordringer for mennesker med handicap, og er med til at udvikle på løsninger, der i sidste ende bliver videreformidlet til de instanser der kan ændre på vilkårene.

Man kan også blive en del af ”Volue”, hvor man er med til at tjekke tilgængeligheden ud til koncerter og festivaler, med det formål, at gøre vilkårene bedre for handicappede.

For at se den komplette liste over projekter drevet af Sammenslutningen Unge Med Handicap, kan man trykke her.

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Fordi man sikrer, at en befolkningsgruppe, der let kan føle sig tilovers, også føler sig brugt og nyttig i samfundet. Vi kan bidrage og møde ligesindede, frem for at sidde derhjemme og kukkelure. Sammenslutningen Unge Med Handicap er et sted, hvor man føler at man har en funktion; noget alle mennesker har brug for.

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? Hvis man har et handicap og har lyst til at være en del af fællesskabet, kan man tilmelde sig Facebookgruppen her, eller tjekke hjemmesiden ud her.

frederik

 

 

… Og vi går videre til formanden for Sammenslutningen af Unge Med Handicap, som giver sit bud på en beskrivelse af deres fantastiske foretagende: 

Jeg hedder Mads Brix Baulund og er formand for Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH), som er en politisk paraplyorganisation for ungdoms-handicaporganisationer. Det er jeg, fordi vi gør en stor forskel for rigtig mange unge, der har et handicap i Danmark. Jeg er 25 år gammel, og læser til dagligt journalistik samt sundhedsfremme & sundhedsstrategier på Roskilde Universitet, men bruger også meget tid på sport, som jeg dyrker på landsholdsniveau.

Alligevel har jeg valgt at lægge mange timer i det arbejde som vi laver i SUMH, da vi er med til at rykke Danmark – både politisk og for mennesker med og uden handicap. Jeg er drevet af muligheden for at tage ansvar for, at skubbe Danmark i en retning hvor vi skaber fællesskaber alle kan føle sig som en del af, og hvor man som ung med handicap har de same muligheder som alle andre, for at drive sit liv i den retning man vil og så langt man ønsker. Jeg håber bl.a. at vi i fremtiden, vil se flere dygtige ledere med et handicap i alle samfundets sektorer – fra det offentlige over det private erhvervsliv og i politiske beslutningsprocesser.

I SUMH arbejder vi både på politisk, organisatorisk og frivilligt niveau. Vi har en skare af dedikerede frivillige, der arbejder med alt fra politiske arbejdsgrupper til ulandsarbejde for at forbedre forholdene i samfundet for unge med handicap. Det gælder alle unge med handicap, og indbefatter altså en lang række handicaptyper; både psykiske, fysiske, kommunikative og kognitive handicaps. Vi er en organisation for alle, der lægger vægt på, at unge med forskellige handicaps mødes på tværs af diverse funktionsnedsættelser og diagnoser, da vi ved det åbner døre til en verden af muligheder for personlig og organisatorisk udvikling. De frivillige er understøttet af et fantastisk sekretariat, som til daglig arbejder med projekter der fremmer unge med funktionsnedsættelsers vilkår, på nytænkende måder, som fremmer progressiviteten i handicapbevægelsen og inddrager flest muligt unge.

Hvis du har lyst til at være en del af vores fantastiske fællesskab, er det oplagt at følge os på facebook her, hvor du kan se hvad der sker i øjeblikket, og høre meget mere om mulighederne for at blive frivillig eller deltage i et af vores arrangementer.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.