Hjemløse og socialt udsatte
Må jeg præsentere… Gitte Johansen fra Projekt Hjemløs

Må jeg præsentere… Gitte Johansen fra Projekt Hjemløs

Hvem er du? Mit navn er Gitte Johansen, jeg er stifter af PROJEKT HJEMLØS – mad  og omsorg til byens hjemløse. Jeg arbejder frivilligt, som alle andre hos PROJEKT HJEMLØS. Jeg har erfaring med frivilligt arbejde og ledelse gennem de sidste syv år. Jeg er uddannet Social- og sundhedsassistent, og har via dette job stor erfaring med misbrugere og andre socialt udsatte borgere.

Hvorfor er du en del af dette projekt? Der var faktisk nogle hjemløse, der for snart tre og et halvt år siden sagde: “Gitte, hvorfor starter du ikke noget selv? Vi ved, at du kan gøre det endnu bedre!” De mente, at der manglede et weekendtilbud, fordi der findes mange steder, der ikke holder weekendåbent for byens hjemløse. Men fakta er, at hjemløse faktisk er mere sårbare i weekender og helligdage. Tankerne om alt det, man har mistet trænger sig på, og det er ekstra hårdt, når de ser familien Danmark holde fri og hygge sig i gadebilledet. Savnet af netop dette er for de hjemløse stort, og når man er sårbar, opstår psykiske problemer, som normalt ikke findes i hverdagen – derfor er behovet for væresteder som PROJEKT HJEMLØS vigtigt i weekenden. For hos os er det ikke kun maden, men også omsorgen og hjælpen til selvhjælp, der er vigtig.

Hvad går projektet kort ud på? Vi serverer gratis dansk hjemmelavet mad fra kl. 16-18.30 hver weekend. Desuden tilbyder vi en lang række ydelser som frisørtilbud, dyrlæge assistance, misbrugskonsultationer, jurist- og advokatbistand, sygepleje samt uddeling af hundemad, tøj og soveposer. Vi hjælper på den måde flere hjemløse videre i livet.

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Der har altid været hjemløse. I gamle dage kaldte man de hjemløse for vagabonder, og ofte fik de daglejerjobs på landet eller rejste rundt som skærsliber. Danmark har forandret sig, og de hjemløse søger mod storbyen for at kunne overleve. Der har altid været hjemløse i vores samfund, og det vil der også være i fremtiden. Mennesker som på en eller anden måde bare ikke rigtigt passer ind i de kasser, som samfundet er bygget op om. Derfor er vores indsats vigtig og vil alle dage være nødvendig. 

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? Man kan altid gøre en forskel, stor som lille – alt vil hjælpe byens hjemløse. Du kan arbejde som frivillig fire timer om måneden eller støtte økonomisk med et støttemedlemsskab for 75 kr for et år. Måske du er kreativ og kan lave håndarbejde til vores julebazar eller loppemarked. Er du sælger, kok, fotograf eller noget helt andet, kan du blive en del af vores team – vi deltager på messer, loppemarkeder, til støttekoncerter og laver mad til byens hjemløse.

Vi samler Arla låg  (5 øre pr låg) og Tassimo kapsler (10 øre pr låg). Det er TerraCycle, der bruger lågene  ved at omsmelte dem til nye plast ting, feks mælkekasser og urtepotter. Det er godt for miljøet og giver penge til mad til de hjemløse – alt i alt et godt lille familie projekt, hvor alle kan være med! Læs mere på hjemmesiden her eller på Facebooksiden her.

gitte

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.