Flygtninge, minoriteter og kulturmøder
Må jeg præsentere… Halima Ahmedi fra Unlimited Voices og Hovedbanegårdens Frivillige

Må jeg præsentere… Halima Ahmedi fra Unlimited Voices og Hovedbanegårdens Frivillige

Hvem er du? Jeg hedder Halima, er 21 år gammel og studerer psykologi på Københavns universitet. Jeg har været en del af Hovedbanegårdens Frivillige, siden september 2015, hvor jeg har taget imod flygtninge, som er flygtet fra krig og masseødelæggelse.
Vi frivillige, har i fem måneder som selvstændige og selvlærte, nu valgt at blive en organisation ved navn Unlimited Voices. Efter fem måneders tovtrækkeri med DSB, politi o.a. har vi nemlig lært, at man lettere opnår adgang gennem “de lukkede døre”, når man er en organisation. Vi har, på Hovedbanegården, taget hånd om traumatiserede flygtninge, hvilket har gjort, at vi selv er blevet ramt af mild traume, som bl.a. er kommet til udtryk de gange, vi er brudt sammen, eller har haft brug for at tale med en, der kan relatere sig til de oplevelser vi har fået gennem vores arbejde her på Hovedbanegården.

Hvorfor er du en del af dette projekt? Vi er alle børn af velfærdsstaten her på Hovedbanegården, og når velfærdsstaten ikke har taget hånd om den her flygtningeproblematik, så har vi børn af velfærdsstaten taget over. Desuden er der også det humanistiske aspekt i det; mange af os har følt at vi ikke bare kan kigge på og lade stå til, men er nødt til at handle. Det er nogle af de grunde til, at jeg, og rigtig mange af de andre frivillige, er her. Jeg bliver inspireret af de mange forskellige individer der er her og som tilsammen har lagt så mange timer her.

Hvad går projektet kort ud på? Projektet går ud på to ting. Dels at være fysisk tilstede når der ankommer nye flygtninge til vores land og sikre at de får en værdig velkomst. Dels at være talerør for så mange af de flygtninge, der kommer til Danmark, som vi kan; at ytre os for de mange mennesker, der ikke har en stemme, og vise deres stærke, rørende og rystende historier, som ikke ret mange kender til.

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Fordi vi er med til at udbrede budskabet omkring flygtninge og skabe forståelse for deres situation, samt hjælpe dem med at blive integreret i det danske samfund.

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? Det kan man bliver via vores Facebooksider, Unlimited Voices her og Hovedbanegårdens frivillige her.

halima

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.