Hjemløse og socialt udsatte
Må jeg præsentere… Helene Welden fra Fatimas Hånd

Må jeg præsentere… Helene Welden fra Fatimas Hånd

Hvem er du? Jeg hedder Helene Welden. Jeg er studerende på Københavns Universitet. Min rolle i Fatimas Hånd er, at være arrangementsansvarlig på Herbergscentret Sundholm, samt afløser på  Mændenes Hjem. Derudover er jeg ansvarlig for det indhold der bliver lagt op på vores hjemmeside (månedens frivillig, portrætter, dagbøger og lignende).

Hvorfor er du en del af dette projekt? Jeg synes, at der er en alt for stor gruppe mennesker i Danmark der bliver overset eller stærkt stigmatiseret. Hvis man er misbruger eller hjemløs i Danmark, er man i høj grad overladt til sig selv uden at blive taget seriøst af samfundet eller det offentlige. Via Fatimas Hånd kan jeg være med til at nedbryde nogle af de fordomme der er om hjemløse i Danmark.

Derudover er det så fedt, at kunne være med til at lave nogle små afbræk i den grå hverdag, for de brugere vi er ude hos. På den måde får jeg jo også selv en masse ud af det, for jeg lærer meget om mig selv, når jeg lærer andre mennesker at kende.

Hvad går projektet kort ud på? Fatimas Hånd er drevet 100 % af frivillige. Alle er velkomne uanset køn, alder, tro, baggrund og seksualitet. Vi får ikke støtte eller pengedonationer – de få donationer vi får, er materielle ting der kan gøre glæde til vores arrangementer.

Vi arbejder med skæve eksistenser og med en skæv tilgang. Vi er ude hvor tingene sker og står med hænderne i det. Vi arbejder med udsatte i Danmark – hjemløse, misbrugere, prostituerede, handlede kvinder og asylansøgere. Vores mål er at skabe relationer brugerne imellem, men også danne bro mellem “dem” og “os”.

Vi ved godt, at vi ikke kan udrydde hjemløshed i Danmark, men vi tror på at man kan komme rigtig langt med et varmt smil og en udstrakt hånd.

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Fordi vi spreder kærlighed. Vi går til opgaven med et åbent sind og det er med til at nedbryde fordomme på begge sider af samfundet.  

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? Man kan læse mere om os og se billeder fra vores arrangementer på vores Facebookside her og på hjemmeside her samt melde sig som frivillig her.

helene Welden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.