Børn og unge i udsatte positioner
Må jeg præsentere Henrik Bang Vedelgart fra Sammenhold Danmark

Må jeg præsentere Henrik Bang Vedelgart fra Sammenhold Danmark

Hvem er du? Henrik Bang Vedelgart, jeg er 33 år og uddannet indenfor butik og har arbejdet med forsikring inden jeg blev syg. Jeg arbejder i dag i flexjob, hvor jeg står for at koordinere velgørende projekter, tøjindsamling, jul for socialt udsatte, legetøjsindsamling osv. Min stillingsbetegnelse er administrativ medarbejder. Kort om mit sygdomsforløb – I sommeren 2011 blev jeg bidt af en skovflåt på Bornholm, der gav mig lammelser i ansigtet og efterfølgende fra brystet og ned. Jeg sad i kørestol spændt fast med hjælpere og blev badet og skiftet. Overlægen fra Rigshospitalet udtalte på daværende tidspunkt, at jeg ikke skulle regne med at det blev bedre. Det blev heldigvis gradvis bedre efter hård genoptræning og sund kost. Jeg var indlagt i både Danmark og Spanien på førende genoptræningscentre hvilket hjalp mig utrolig meget. Jeg er gående i dag men genoptræner stadigvæk.

Hvorfor er du en del af dette projekt? Da jeg var indlagt på Rigshospitalet, lå jeg og læste om børn der blev misbrugt, og det blev begyndelsen til at lægge mit liv om, for at hjælpe udsatte i Danmark. Jeg havde hidtil arbejdet med forsikring i en verden, hvor man går op i hvem der har det flotteste ur, de bedste golfkøller eller den højeste årsbonus. Jeg gad ikke være en del af branchen mere, og besluttede at arbejde med noget der gav mening for mig.

Hvad går projektet kort ud på? Sammenhold Danmark går kort og godt ud på, at gøre en forskel for udsatte grupper i Danmark. For eksempel arrangerer foreningen Danmarks største legetøjsindsamling, i samarbejde med BidragNu.dk. Indsamlingen er til fordel for socialt udsatte børn og familier i Danmark. Projektet sætter fokus på fællesskab, leg, sammenhold og støtte til udsatte borgere i Danmark. Arrangementet har en grøn profil, da vi genbruger flere tons legetøj og samtidig gør en masse familier glade. Vi samler også tøj ind på dagen.

På selve dagen, indsamles der nyt og brugt legetøj samt tøj, der efterfølgende pakkes og fordeles til krisecentre, hospitaler, socialt udsatte enkelt personer og til julehjælp for udsatte familier i Ballerup og omegn. Der er imellem 30-40 frivillige på arbejde under indsamlingen og ca. tre frivillige der arbejder året rundt på at arrangere/etablere begivenheden. Hele året har enkelt personer mulighed for at søge om en pakke tøj og legetøj, som efterfølgende sendes eller afhentes.

Arrangementet har været afholdt tre gange før, i 2013, 2014 og 2015. Til indsamlingen i 2015 blev der samlet 5 tons legetøj ind, og projektet er begyndt at kræve en del arbejde samt plads, men vi glæder os til arrangementet i 2016, og ligger pt. i dialog med både Rødovre og Ballerup Kommune ang. lokation.

Forældre og bedsteforældre fra nær og fjern har i forbindelse med indsamlingsdagen, mulighed for at få trimmet kælderen, loftet, garagen eller børneværelset og på den måde bidrage med brugt legetøj. Legetøjet ender beklageligvis ofte på affaldsstationer rundt om i landet, men fejler som regel intet.

Hallen vil, på indsamlingsdagen, summe af underholdning, med alt fra håndboldskole, fodboldskole, hoppeborg, dans, dj, trylleri, løbehjulbane med ramper, tegneværksted, besøg af brandvæsnet og optræden med musikere. Der vil være mulighed for at købe frugt, vand og friskpresset juice, og der vil løbende blive afholdt konkurrencer for børnene.

Vi har på nuværende tidspunkt Lisa Lents, Mattias Tesfaye, Brian lykke, Jesper Bergstrøm, Morten Bødskov og Mette Bloch som ambassadører på projektet. Se pressemateriale samt program på www.legetøjsindsamling.dk

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Jeg ved ikke om Danmark bliver et bedre sted, men vi hjælper en masse mennesker ved at stå sammen. Jeg synes det er vigtigt, at tage et socialt ansvar og hjælpe hvor man kan. Alt for mange mennesker har kun planer for dem selv, og fokus på hvornår de har råd til dit og dat alt imens udsatte grupper lider. Det selvfølgelig vigtigt at have personlige mål, men det hele skal ikke gå op i materielle ting.

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? Man kan ringe på 30 130 800 eller skrive til info@sammenholddanmark.dk – De fleste starter med at like os på Facebook: Sammenhold Danmark. Vi er ved at få lavet en ny hjemmeside www.sammenholddanmark.dk

 

HBV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.