Børn og unge i udsatte positioner
Må jeg præsentere… Ida Cecilie Rønne fra Klub17

Må jeg præsentere… Ida Cecilie Rønne fra Klub17

Hvem er du? Jeg hedder Ida og er 19 år gammel. Jeg blev student på Næstved Gymnasium i sommeren 2015, og skal studere statskundskab til september. Indtil da, arbejder jeg som lærervikar og bruger fem måneder på at rejse verden rundt (er pt. i Sri Lanka). Jeg er formand i Ungdommens Røde Kors lokale udviklingsråd i Næstved. Her er min rolle bl.a. at opstarte nye projekter til gavn for udsatte børn og unge.

Hvorfor er du en del af dette projekt? Det der driver mig er, at kunne være med til at gøre en lille forskel for de børn og unge som kæmper med forskellige ting – i dette tilfælde sygdom. Jeg har et ønske om, at børn skal have lov til at være børn – de skal blive set som det barn de er, de skal have mulighed for at leve et normalt liv ved siden af sygdommen, hvor de har plads til at skabe deres egne erfaringer og opnå sociale kompetencer de kan bruge senere i livet. Dette er muligt med Klub17.

Hvad går projektet kort ud på? Klub17 er et frirum for børn (og unge) tilknyttet Næstved Sygehus, hvor de kan blive rustet til livet efter sygdommen. De får lov at få en pause/et pusterum fra læger, sygeplejesker og sygdomssnak – et sted hvor de, og ikke sygdommen, er i fokus. Her får de både mulighed for at lave sjov og spas med andre børn de kan dele erfaringer/sygdomshistorier med, men de får også mulighed for at være sammen med frivillige.

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Projektet er med til at mindske ensomheden hos sygdomsramte børn, og hjælper dem til at mestre sociale kompetencer til brug senere i livet. Projektet er Danmarks første og er startet op i samarbejde med Egmont Fonden.

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? Man kan læse om samarbejdet her og melde sig som frivillig til mig eller på samme link. Vi har også en Facebookside og endeligt kan man kontakte mig på mail: ida-roenne@live.dk eller telefon: 53580836 (kan dog kun kontaktes på mail frem til maj 2016)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.