Hjemløse og socialt udsatte
Må jeg præsentere… Ida fra Projekt UDENFOR/ Den Mobile Café

Må jeg præsentere… Ida fra Projekt UDENFOR/ Den Mobile Café

Hvem er du? Jeg hedder Ida og er 23 år gammel. Jeg læser til socialrådgiver på Metropol og er færdig til næste sommer. Jeg er frivillig i ’’Den Mobile Café’’ hos projekt UDENFOR, hvor jeg har 1-2 vagter om måneden. Jeg arbejder ved siden af studiet som tjener, på en burgerrestaurant.

Hvorfor er du en del af dette projekt? Sidste år var jeg i praktik i London hos en NGO, der arbejder med hjemløse. Jeg har altid gerne ville hjælpe andre og været nysgerrig på mennesker. Efter mit praktikophold, har jeg fået øjnene op for hjemløseproblematikken, og hvad det kan indebære at være hjemløs og udsat. Det er ikke alle, der har mad på bordet hver dag, rent tøj, et netværk og nogle og snakke med, og det er nogle af de ting vi i ’’Den Mobile Café’’ kan bidrage med. Det er ikke de store handlinger, der skal til, for at gøre andre mennesker glade. Jeg laver også frivilligt arbejde, så jeg kan få mig noget erfaring i forbindelse med min uddannelse.

Hvad går projektet kort ud på? ’’Den Mobile Café’’ er en del af projekt UDENFOR, og caféen kører ud mandag-fredag aften og en lørdag i måneden med mad, kaffe og tøj til hjemløse/udsatte borger i København. Vi har en fast rute med tre stops. Her kan de få lidt af spise, få snakket og få udleveret tøj. Derudover kører vi opsøgende og har nogle faste personer, som vi kører ud til hver aften.  Hver aften efter endt vagt, bliver der sendt en e-mail ud. Her fortæller man kort om aftenen. Det er rigtig rart som frivillig at vide, hvad der rører sig, når man ikke er så tit ude at køre. Det skaber også et fællesskab mellem os frivillige og en bedre relation til brugerne af caféen.

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Fordi vi er med til at give folk et måltid mad og når ud til nogle af de mest udsatte, som måske kan være blevet tabt af systemet.

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? Man kan kontakte Tabita som er frivilligkoordinator på TNP@udenfor.dk og så kan man læse mere på www.udenfor.dk

Ida_komnu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.