Klima, miljø og bæredygtighed
Må jeg præsentere… Inge Færch fra Donation25

Må jeg præsentere… Inge Færch fra Donation25

Hvem er du? Jeg hedder Inge Færch. Jeg har en cand. merc.-uddannelse og arbejder på Cphbusiness, hvor jeg underviser på Serviceøkonomuddannelsen.
Er initiativtager til Donation25, der sælger hjemmelavede karklude, og hvor ALLE pengene går til velgørende formål

Hvorfor er du en del af dette projekt? Jeg er meget glad for at lave håndarbejde i min fritid, men havde ikke selv brug for alle de ting, jeg producerede. Derfor begyndte jeg at sælge mine ting. I stedet for at beholde pengene har jeg dog altid doneret alle pengene til velgørende formål, hvilket de seneste tre år er blevet til næsten 30.000 kr.

Dette blev idégrundlaget for Donation25, som jeg startede i sommeren 2015. Heldigvis viste der sig hurtigt at være stor opbakning til initiativet. Lidt spændt er man jo altid på, om andre vil være med!

Hvad går projektet kort ud på? Donation25 er en gruppe på Facebook, hvor man kan købe bomuldskarklude til 25 kr. stykket (prisen er nu hævet til 30 kr. red.)  og hvor ALLE pengene går til velgørende formål. Karkludene er lavet af kvinder rundt omkring i Danmark, som har deres eget lille salgsalbum, og hvor de helt selv vælger hvilket formål, de vil støtte.

På fem måneder har vi solgt næsten 2.000 karklude og dermed sendt 50.000 kr. afsted til velgørende formål. Dette har bl.a. været Kræftens Bekæmpelse, Red Barnet, Julemærkefonden, Varmestuestrik.dk o.m.a.

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Uha, jeg ved ikke om Donation25 er med til at gøre Danmark til et bedre sted, men jeg ved dog, at der er mange, der har glæde af projektet.

 • Alle de glade håndarbejdsfolk kan dyrke deres hobby
 • Danskerne får mulighed for at købe skønne hjemmelavede karklude
 • De velgørende organisationer får et økonomisk bidrag, som de værdsætter højt

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? Vil du købe karklude, skal du melde dig ind i Donation25 på Facebook her.

Vil du producere og sælge karklude, skal du skrive en mail til mig på inge.faerch@gmail.com

Jeg kunne godt tænke mig at forbedre salgsmulighederne på de elektroniske platforme, så hvis der er nogle, der kunne tænke sig at bidrage med teknisk assistance, må de meget gerne skrive til mig på inge.faerch@gmail.com


image

4 thoughts on “Må jeg præsentere… Inge Færch fra Donation25

  • […] 8. Inge Færch fra Donation25  – læs med her! […]

  • Author gravatar

   Kære Fian,
   Tak for de pæne ord. Fuld forståelse for, at du ikke ønsker at være medlem af Facebook. Men du skal selvfølgelig have muligheden for at købe alligevel.
   Kan du sende mig din e-mail til inge.faerch@gmail.com? Så skriver jeg en mail til dig.
   Mange hilsner
   Inge / Donation25

  • Author gravatar

   Kære Donation 25

   Tak for indsatsen og succes! Dejligt!

   Jeg ville godt købe klude men ønsker ikke at være være medlem af Face book m.m. – så kan jeg købe 4 i grønne mørkere farver og så betale via mobilpay ?
   Jeg kender flere som er i samme situation som jeg – så måske godt med en mulighed for mobilpay – det kan jo være bare nogle af deltagerne der ville have ulejlighed med det.
   NB jeg så på de 4 grønne karklude fra Spøttrup dyreinternat – så måske …
   mobil 2695 4821
   mit navn : Fian Malling, Strandlund 68, 1 sal, 2920 Charlottenlund.
   Jeg kunne også komme forbi dig og købe nogle – du bor jo også i Charlottenlund ?

   • Author gravatar

    Kære Fian!
    Tak for din kommentar. Dette er blot et indlæg om Donation25 på min humanistiske blog Kom Nu Danmark. Jeg vil dig sørge for at viderebringe dit ønske til rette vedkommende.
    Bedste hilsner, Matilde // Kom Nu Danmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.