Klima, miljø og bæredygtighed
Må jeg præsentere… Kristian Ramskover fra Nødhjælpens Ungdom

Må jeg præsentere… Kristian Ramskover fra Nødhjælpens Ungdom

Hvem er du? Kristian Ramskover, holder pt. sabbatår. En del af styregruppen for Nødhjælpens Ungdom i Odense og frivillig på organisationens kampagne om klimaretfærdighed.

Hvorfor er du en del af dette projekt? Grundlæggende er jeg en del af Nødhjælpens Ungdom, fordi jeg er motiveret for at skabe en forskel for verdens fattigste og mest udsatte. Derudover giver Nødhjælpens Ungdom mig en mulighed for at være politisk engageret, samtidig med jeg i min dagligdag får lov til at føle, at jeg er med til at gøre en forskel sammen med de andre frivillige. Dette sker på grund af foreningens unikke sammensætning, hvor man både kan arbejde med udviklingspolitiske kampagner og samtidig samle penge ind til Folkekirkens Nødhjælps arbejde, igennem vores forskellige projekter og arrangementer. Jeg har selv engageret mig i en kampagne om klimaretfærdighed, hvor vi forsøgte at lægge pres på politikere og meningsdannere for at få en ambitiøs klimaaftale til COP21. I den forbindelse var jeg blandt andet i Uganda for at møde mennesker, som allerede nu rammes af klimaforandringerne. Denne mulighed for både at være politisk aktiv og sætte handling bag ordene er perfekt for mig.

Hvad går projektet kort ud på? Nødhjælpens Ungdom er en gruppe unge frivillige der laver events og kampagner med fokus på verdens fattigste. Diversiteten i de frivilliges arbejde er stor, da vi har frivillige der arbejder med alt fra fodboldturneringer og baraftener, der samler penge ind, til storstilede politiske kampagner der forsøger at påvirke den danske befolkning og politikerne til at opprioritere hjælpen til verdens fattigste. Dette skaber en god variation og stemning blandt de forskellige frivillige – og vi har altid plads til flere!

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Helt basalt er Nødhjælpens Ungdom med til at gøre verden til et bedre sted gennem vores indsamlede midler som via Folkekirkens Nødhjælp gør en forskel ude i verden blandt verdens fattigste. Samtidig håber vi, at vi igennem vores daglige frivillige og politiske arbejde kan præge vores medborgere og politikere til at prioritere verdens fattigste, da de desværre alt for ofte bliver glemt. Alt i alt prøver vi at leve op til vores slogan, ’handling til forskel’, hvor den enkelte frivillige i sit frivillige arbejde kæmper for at gøre verden til et bedre sted.

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? Find os på vores hjemmeside her eller hiv fat i os på Facebook her.

 

kristian nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.