Må jeg præsentere
Må jeg præsentere… Kristoffer Ravnbøl og Hanne Hjort Jensen fra Naboskab

Må jeg præsentere… Kristoffer Ravnbøl og Hanne Hjort Jensen fra Naboskab

Hvem er I? Kristoffer Ravnbøl. Cand.Scient.Anth (Antropologi), projektleder og
Hanne Hjort Jensen Cand.Scient.Pol (Statskundskab), projektleder

Hvorfor er I en del af dette projekt? Vi er drevet af to samfundsudfordringer: Det øgede miljømæssige pres på vores jordklode og de svindende sociale relationer mellem mennesker.  Danmark er et af de lande i verden, der producerer mest affald og bruger flest ressourcer pr. indbygger. Samtidig står det dårligt til med de sociale fællesskaber. På trods af, at vi bor med få meters mellemrum, kender alt for få deres naboer, og det på trods af et stigende ønske blandt danskerne om at lære deres naboer bedre at kende.

Hvad går projektet kort ud på? Naboskabs mål er at facilitere deling, så vi alle sammen kan blive bedre til at dele de ressourcer der er. Således slipper vi for hele tiden at producere og forbruge i mængder der er skadelige for klimaet. Samtidig arbejder Naboskab med, at vi bliver bedre til at lære vores naboer og folk i vores lokalmiljø at kende. Naboskab tror på, at en miljørigtig udvikling skal ske lokalt og arbejder derfor med at styrke deleøkonomi i lokale boligområder, gennem deling af ressourcer og udstyr. Naboskab opretter deleplatforme i boligfællesskaber, for eksempel i vaskekældre, cykelkældre eller på loftsrum. Hermed opstår der nye muligheder for at dele nogle af de ting man ikke behøver at eje, men som man gerne vil have adgang til. Det kunne være værktøj, rengøringsudstyr, specialiseret køkkengrej, haveredskaber osv.

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Naboskab dykker direkte ned i udfordringerne og styrker deling og fællesskab blandt mennesker. Vi arbejder med afgrænsede fællesskaber, da det er her tillid, fællesskab og tryghed opstår – tre egenskaber, der er nødt til at være til stede som grobund for deling. Det kan f.eks. være boligforeninger, biblioteker, arbejdspladser og offentlige byrum. Ved hjælp af ny, intelligent infrastruktur gør vi det muligt at dele ting på en sikker, nem og billig måde. Det kan være værktøj, rengøringsudstyr, sportsudstyr, haveredskaber og meget mere. Samtidig forstærker vi naboers sociale relationer og fællesskab. Det er to fluer med ét smæk.

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet?

Du kan læse mere på vores hjemmeside http://nabo-skab.dk, vores Facebook eller følge os på Instagram under @naboskab

 

 

Billede1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.