Børn og unge i udsatte positioner
Må jeg præsentere… Lars Møller fra Bag for en Sag

Må jeg præsentere… Lars Møller fra Bag for en Sag

Hvem er du? Mit navn er Lars Møller, og jeg arbejder som communication director på reklamebureauet Havas Worldwide i København. Det er mig, der har “opfundet” og udviklet Bag for en Sag, og jeg har sammen med Børns Vilkår været drivkraften i projektet i de ti år, det har eksisteret. Ud over at være en slags “bag-mand” er min rolle blandt andet at videreudvikle og forstærke Bag for en Sag. Vi skal jo gerne samle endnu flere penge ind og gøre BørneTelefonen og Bag for en Sag endnu mere kendt.

Hvorfor er du en del af dette projekt? Jeg har i mange år beskæftiget mig i reklamebranchen – en forholdsvis kommerciel verden. Men også en branche, hvor vi gerne vil gøre en forskel for de svage i samfundet. Reklamebranchen er en kreativ branche, og jeg mener, at vi har en forpligtelse til også at bruge de kreative evner i den gode sags tjeneste.

Da jeg for 11-12 år siden fik ideen til projektet – der jo blandt andet handler om at få børn til at hjælpe andre børn, der har det svært – kiggede jeg mig omkring for at finde en god sag eller en god organisation at støtte. Her var jeg ikke i tvivl om, at det skulle være BørneTelefonen hos Børns Vilkår.

Hvad går projektet ud på? Bag for en Sag er en landsdækkende aktivitet, hvor børnene i skoler, børneinstitutioner og dagplejere bager til fordel for andre børn, der har det svært. I uge 41 bager børnene, og når de har bagt og hygget sig, inviteres forældre, bedsteforældre, søskende med flere til arrangementer i skolerne og på institutionerne, hvor børnene leger små købmænd og sælger bagværket til forældre og andre.

Projektet har flere formål. Dels at lære børnene at tage hensyn til hinanden, at hjælpe hinanden, dels at give dem interessen for bagning og madlavning, lære dem om råvarerne osv. Gode værdier i en tid med meget fastfood, convinience produkter med videre. Bagning er også en rigtig dejlig aktivitet at være fælles om derhjemme sammen med forældrene.

Hvordan er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? At børn lærer at tage hensyn til hinanden og tænke på hinanden er naturligvis vigtigt. Bag for en Sag kan ikke redde verden alene, men vi kan give et lille bidrag. I 2015 forventer vi, at projektet indbringer cirka 1,8 millioner kroner, som går ubeskåret til Børn Vilkår. De har hårdt brug for pengene. Der er mange børn i Danmark, der har det svært og med vort bidrag gennem årene på næsten 12 millioner kroner, har vi været medvirkende til, at flere børn har kunnet få hjælp via BørneTelefonen, hvor næsten 45.000 danske børn hvert år får hjælp fra en rådgiver.

Desuden medvirker Bag for en Sag til, at BørneTelefonen er blevet meget mere kendt hos danske børn. I 2015 deltog cirka 75.000 børn i projektet fordelt på 1.500 skoler og børneinstitutioner. Dermed udbredes kendskabet til Børns Vilkår og BørneTelefonen, og der er således mange flere børn, der kan få hjælp og en voksen at tale med. Og det er blevet mere naturligt for børnene at søge hjælp.

Vi arbejder på at starte Bag for en Sag op i en række andre lande, således at det ikke kun er børn i Danmark, vi hjælper.

Hvordan kan man bidrage som privatperson? Man kan bidrage på flere måder. Hvis man selv har børn, er lærer, pædagog eller dagplejer, kan man tage initiativ til at skabe et lokalt Bag for en Sag arrangement. Man kan gå ind på vores hjemmeside her og læse mere eller besøge os på Facebook her. Man kan også starte et bagearrangement på sin arbejdsplads, kollegie, idrætsklub eller lignende. Eller man kan bage derhjemme og sælge bagværket bagefter. Pengene kan overføres til Børns Vilkår via Mobile Pay.

lars

unger

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.