Børn og unge i udsatte positioner
Må jeg præsentere… Lene Kristensen fra Børns Voksenvenner

Må jeg præsentere… Lene Kristensen fra Børns Voksenvenner

Hvem er du? Jeg hedder Lene Kristensen, jeg er 50 år og uddannet fritidspædagog i 1993. Jeg er frivillig i foreningen Børns Voksenvenner, hvor min rolle er at være med til at lave venskaber som uddannet “matcher” – og så er jeg medlem af bestyrelsen.

Hvorfor blev du en del af dette projekt? Jeg blev frivillig i foreningen, efter at have været i et praktikforløb i en længere periode. Min motivation for at være frivillig i Børns Voksenvenner er den store glæde, som det giver at være med til at give et barn, som har et spinkelt voksennetværk, en voksenven. De positive historier, som vi har så mange af, giver rigtig god mening i mit liv.

Hvad går projektet kort ud på? I Børns Voksenvenner skaber vi venskaber mellem børn med et spinkelt voksennetværk og voksne med overskud til at være sammen med en børneven minimum to gange om måneden. Vi har uddannede frivillige “matchere”, som godkender familier og voksenvenner. Alle voksenvenner skal igennem samtaler og kursus for at blive godkendt. Vi indhenter straffe / børneattest, og vi arbejder professionelt med vores godkendelse. Som voksenven skal man være i kontakt med foreningen i det første år af venskabet – og man skal deltage i fire netværksmøder i det år. Vores udgangspunkt er, at vi skaber venskaber for livet.

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? I Børns Voksenvenner gør vi en stor forskel for rigtig mange børn, som på hver deres måde har små og store udfordringer i deres lille børneliv. Vi er med til at skabe glæde mellem mennesker og har fokus på, at venskaber sagtens kan etableres og fungere med stor glæde for begge parter, uanset alder, kultur og nationalitet! Vi gør verden til et bedre sted at være i for mange mennesker – store som små!

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? Du kan blive voksenven, hvis du er en voksen mand/kvinde som kan afse tid til og som har overskud til samvær med et barn minimum to gange om måneden. Du skal være indstillet på, at venskabet som udgangspunkt skal vare i flere og gerne rigtig mange år – og allerhelst blive et venskab for livet!

Læs mere om Børns Voksenvenner på deres hjemmeside her og på Facebook her.

lene_frivillig_billede

2 thoughts on “Må jeg præsentere… Lene Kristensen fra Børns Voksenvenner

  • Author gravatar

   – og tak til dig Vibeke, Børns Voksenvenners sødeste og dygtigste centerleder 3
   Kh lene

  • Author gravatar

   Hvor ER det godt det du gør Lene, og hvor ER det godt at der findes foreninger som Børns Voksenvenner. Det er en stor glæde at opleve verden i børnehøjde og at få lov til at blive venner med et barn man ikke er i familie med. Min mand har været voksenven i 10 år!! Knægten er nu 19 år og de ses stadig:)
   Det tror jeg aldrig de holder op med og det er så dejligt at opleve deres venskab, sådan fra sidelinjen af. Sidelinjen er lige i deres sprog. De er HELT vilde fodboldtosser begge 2!
   Hilsen Vibeke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.