Klima, miljø og bæredygtighed
Må jeg præsentere… Lone Frederiksen fra Cykler til Senegal

Må jeg præsentere… Lone Frederiksen fra Cykler til Senegal

Hvem er du? Mit navn er Lone Frederiksen, og jeg er bestyrelsesformand i u-landsforeningen Cykler til Senegal.

Hvorfor er du en del af dette projekt? Jeg har været med i Cykler til Senegal siden 1998, hvor jeg første gang var i Senegal og Gambia. Foreningen samarbejder med en stor lokal bondeorganisation, COLUFIFA, som har eksisteret siden 1974 og har 4-5000 medlemmer i landsbyer i Senegal og Gambia. Jeg er med, fordi jeg holder meget af de mennesker, jeg har lært at kende dernede igennem alle årene, hvor jeg samlet har været der 1-2 måneder om året. Jeg holder af, at komme samme sted igen og igen, så jeg lærer folk godt at kende og følger deres liv. Det er dejligt at opleve, hvor meget vi har til fælles på tværs af uddannelse, kultur, religion, race og alder. Vi er alle mennesker, der ønsker et godt helbred, mad nok og fred for os selv og vores familie. Og jeg kan se, at de ting, vi gør her i Danmark for at støtte deres udvikling, faktisk hjælper.

Hvad går projektet kort ud på? Cykler til Senegal startede i 1996 med at indsamle brugte cykler og andre nyttige ting, som vi sendte med containere til Senegal og Gambia. Det gør vi stadig – vi skal pakke den næste container i Skibby i Hornsherred den 12. marts – og hjælpende hænder er altid velkomne. Siden 2002 har vi haft udviklingsprojekter, finansieret via Danida-midler, især inden for landbrug og gartneri. Men vi støtter også COLUFIFA i udviklingen af deres organisation og i at finde andre samarbejdspartnere. Lige nu har vi en ansøgning inde hos CISU (som administrerer Danidas projektmidler) for at få støtte til at hjælpe med at finde og udvikle dyrkningsmetoder, der er tilpasset klimaforandringerne. Man ser tydeligt, at klimaet ændrer sig – regnen kommer senere og ofte i kortere men mere voldsomme perioder. Igennem årene har vi også støttet COLUFIFA i deres malariabekæmpelse, kurser for barfodsjordmødre og meget mere.

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Selv om vores fokus er på bønderne i Vestafrika, har Cykler til Senegal også betydning her i Danmark. Folk bliver engagerede i at give deres brugte ting, som kan glæde andre, og pakning af containerne er en stor fælles glæde for den faste stab samt de ‘løse’, der kommer til. Mariama Guldagger, der startede foreningen, tager tit ud sammen med Janne Noack og holder foredrag om vores arbejde. Der kommer de i kontakt med mange grupper i samfundet og giver et førstehånds-indblik i livet i Vestafrikas landsbyer og i, hvordan vi kan bidrage til at skabe et bedre liv for lokalbefolkningen. Vi har også arrangeret turistrejser, hvor vi har boet i gæstehuse i COLUFIFAs landsbyer. De ture har betydet fantastisk meget for mange mennesker.

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? Vi vil meget gerne have nye medlemmer (og det koster kun 100 kroner om året). Man kan melde sig ind via hjemmesiden eller skrive til cyklertilsenegal@gmail.com

Du kan læse mere om os på vores hjemmeside eller på Facebook.

Læs mere om COLUFIFA her.

lone frederiksen

cykler til senegal 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.