Børn og unge i udsatte positioner
Må jeg præsentere… Lukas Kristian Witzansky fra Headspace

Må jeg præsentere… Lukas Kristian Witzansky fra Headspace

Hvem er du? Mit navn er Lukas Kristian Witzansky, 21 år og lærerstuderende på UCSJ Roskilde. Jeg er frivillig i headspace Roskilde, så jeg er én af dem, du kan møde til en samtale i centeret.

Hvorfor er du en del af dette projekt? Min personlige motivation for at være en del af en organisation som headspace er, at jeg selv som ung har haft det svært. Jeg har kæmpet med depression og angst i flere år. Men flere år hos en psykolog samt en enkelt indlæggelse har gjort, at jeg er kommet godt ud på den anden side og er glad den dag i dag. Jeg kunne godt selv have haft brug for et sted som headspace – et sted at få åbnet op, inden det hele udviklede sig, som det gjorde. Derfor er jeg frivillig i headspace!

For at lægge øre til de unges problemer og hjælpe dem så de ikke skal igennem det samme, som jeg gik igennem.

Hvad går projektet kort ud på? Headspace er en organisation, der tilbyder unge mellem 12 og 25 år uforpligtende, gratis samtaler. Indholdet i samtalerne er helt op til den unge, der kommer ind ad døren. Vi kan snakke om alle slags problemer lige fra problemer i familien eller skolen til kærestesorger, depressioner og selvværd generelt. Det er ikke terapi eller gode råd, vi tilbyder, men en mulighed for at få åbnet op for nogle tanker og for at tale med en person, der er forstående og lyttende.

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Efter min mening gør headspace hele Danmark til et bedre sted, fordi mange unge som går og har det svært, kan komme ind gratis, blive taget imod med åbne arme og få tacklet deres problemer, inden de i værste tilfælde udvikler sig til mere alvorlige psykiske sygdomme. Dette er en kæmpe hjælp for Danmarks ungdom.

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? Der er ni headspacebyer rundt omkring i landet, og du kan også finde headspace på de fleste sociale medier. Du kan selv blive frivillig ved at kontakte centeret tættest på dig eller bare stikke hovedet ind og sige hej.

Læs mere om headspace på deres hjemmeside her og Facebookside her

Lukas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.