Må jeg præsentere
Må jeg præsentere… Marie Nydam fra Projekt Frivillig

Må jeg præsentere… Marie Nydam fra Projekt Frivillig

Hvem er du? Jeg hedder Marie Nydam. Jeg er konsulent på Center for Frivilligt Socialt Arbejde, hvor jeg er en del af Landssekretariatet for Projekt Frivillig.

Hvorfor er du en del af dette projekt? Jeg har selv været frivillig, og jeg ved, hvad det frivillige arbejde blandt andet kan. Der er så mange fantastiske muligheder i det frivillige arbejde. Det er vejen til at møde en masse, interessante mennesker, du formentlig ikke ville have mødt ellers. Det er en måde selv at få oplevelser på, men i særdeleshed også en måde at være med til at give andre oplevelser på.

Projekt Frivillig er målrettet unge, og jeg er sikker på, at hvis du som ung bliver engageret i frivilligt arbejde, så holder det engagement ved resten af livet. Den frivillige aktivitet skifter formentlig – måske fra frivillig badmintontræner, til frivillig på en festival, til frivillig i en varmestue, til frivillig i en bestyrelse. Men det at være frivillig, det at gøre noget og tage aktivt del i samfundet omkring dig, lige præcis dét skifter ikke. Og det tror jeg er vigtigt.

Hvad går projektet kort ud på? Projekt Frivillig har som sit formål at engagere unge på landets kompetencegivende ungdomsuddannelser i frivillige aktiviteter. Projekt Frivillig består af et Landssekretariat i Odense, der er en del af Center for Frivilligt Socialt Arbejde. Herudover har vi seks regionale konsulenter, der arbejder fra hver sit frivilligcenter og 200 frivillighedsvejledere på ungdomsuddannelser over hele landet.

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Det kan jeg ikke love, det er, men jeg er helt sikker på, at det har værdi. Det  betyder nemlig noget at give sin tid til andre. Det har værdi, at du møder frivilligt op på plejehjemmet og tager en snak med en af beboerne, og at du sørger for, at Betty kommer ud en tur den dag. Det har værdi for Betty, og det har værdi for dig. Og så har det værdi for samfundet. Danskerne er samlet set frivillige 1 million timer hver dag. Det er fuldstændig fantastisk!

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? Projekt Frivillig har en masse forskellige frivillige aktiviteter til unge på www.projektfrivillig.dk De ligger under ‘Bliv frivillig’ på vores hjemmeside. Vi samarbejder også meget gerne med foreninger og andre om at lave spændende tilbud om frivilligt arbejde til de unge.

Du kan også finde Projekt Frivillig på Facebook her. Vi bruger gerne vores netværk til at hjælpe dig med at finde unge til frivillige aktiviteter. Hvis du mangler viden om eksempelvis frivilligt arbejde eller rekruttering af unge – eller har lyst til at dele nogle gode erfaringer – så er du altid velkommen til at kontakte Landssekretariatet for Projekt Frivillig.

Marie Nydam

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.