Flygtninge, minoriteter og kulturmøder
Må jeg præsentere… Mir Linda Arifi fra Team Humanity

Må jeg præsentere… Mir Linda Arifi fra Team Humanity

Hvem er du? Mit navn er Mir Linda Arifi. Jeg er 26 år gammel og uddannet serviceøkonom. Min rolle i denne organisation er, at være frivillig/humanitær aktivist. Min primære opgave for Team Humanity hjemme i Danmark består i, at arbejde som koordinator for de frivillige. Jeg er administrator, og står for alt det praktiske, såsom at være kontaktperson for nye medlemmer, have kontakt til folk som vil samarbejde og donere til os, lave kampagner og fundraising mm. Udover det, arbejder jeg som frivillig nede i Grækenland, når jeg har mulighed for det. Her hjælper jeg med at distribuere, handle ind, holde møder med holdet, og hjælpe flygtninge hvor det er nødvendigt, med alt fra at uddele tøj og mad, til at lege med børnene.

Hvorfor er du en del af dette projekt? Jeg blev motiveret til at blive en del af Team Humanity, efter jeg i sommeren 2015 begyndte at følge med i flygtningekrisen på sociale medier. Jeg tænkte, at nu var det på tide at gøre en forskel. Jeg besluttede mig for at tage afsted og bookede straks flybilletten og snart var jeg på vej; jeg begyndte at hjælpe fra første dag jeg ankom! Nu er det en stor del af mit liv, og jeg vil fortsætte som aktiv, så længe jeg kan.

Jeg er en del af projektet, fordi min drøm altid har været at hjælpe mennesker i nød. Mit formål med arbejdet er, at give de flygtninge vi møder en smule håb og tryghed tilbage i deres liv. Det giver mig en følelse af, at gøre en forskel, når jeg ser glæde og taknemmelighed i deres øjne. For mig er det meningen med livet; at gøre en forskel for andre mennesker gennem handlinger, der måske er små for mig, men som har stor værdi for dem (flygtningene red.).

Hvad går projektet kort ud på? Team Humanity er en humanitær NGO, der blev etableret på Lesbos i september 2015. Vi er en (dansk) NGO, der hjælper flygtninge i Grækenland, hvor end det er nødvendigt. Vi følger efter, hvor flest flygtninge befinder sig, og yder humanitær nødhjælp fysisk og psykisk.

Før vi flyttede til Idomeni (grænsen mellem Makedonien og Grækenland), befandt vi os på den græske ø Lesbos, hvor vi primært havde fokus på at hjælpe alle trygt og sikkert i land, ved at dirigere og vejlede dem fra kysten. Her havde vi et redningshold stående, og vores egen båd med kaptajn klar. Ofte sejlede vi ud og hjalp, ved punkterede både. Vi hjalp flygtningene på land, pakkede dem ind i folietæpper og kørte dem til de forskellige Camps på øen.
Pt befinder Team Humanity sig i Idomeni Camp, hvor de har ansvar for Area D på ca. 1500 mennesker. Der er 11.000 mennesker på hele Campen, hvor ca. 40% er børn. Vi hjælper med at distribuere telte til nyankomne familier, samt tæpper, lamper, pande/grydesæt, hygiejneartikler, mad og tørvarer.
Udover det har vi delt babymad og kiks ud, gummistøvler og frakker, kasketter til børn for at beskytte dem mod solen og meget mere. Vi har et medicinsk hold der befinder sig i et telt i vores Camp, med vores egne frivillige læger og sygeplejersker, hvor alle kan komme forbi og få behandling samt nødvendig medicin. Udover det fokuserer vi en del på børnene, vi yder assistance som tolke og underviser på forskellige sprog, på skolen Cultural Center.

Hvordan er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Projektet er med til at gøre Danmark til et bedre sted, da vi som NGO repræsenterer det danske hold og Danmark (eftersom vi er en dansk registret NGO). Vi vil derfor motivere folk til at hjælpe, og skabe fokus på denne krise i håb om, at flere mennesker træder frem og hjælper til – hvad end det er økonomisk eller fysisk. Ydermere vil vi gerne åbne øjnene i hele verden for denne krise, så vi kan gøre verden til at bedre sted at være og leve i, og give disse stakkels mennesker en tryg og sikker fremtid for deres familier og børn.

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? Man kan komme i kontakt med os via Facebook, ved at sende en email til info@teamhumanity.eu eller ved at besøge vores hjemmeside.

Mir Linda anbefaler os i øvrigt at se nærmere på en vigtig kampagne her.

 

13187652_10207961339085393_1942075053_n

Billedet oven over er taget i oktober 2015 på øen Lesbos i Grækenland.
Dette er en lille dreng (Mohammed), som ankom sammen med sin familie med en båd fra Tyrkiet til Lesbos.
Jeg skiftede ble, tøj og strømper på ham, eftersom han var drivvåd. Han fik lidt kærlighed og følte sig tryg igen.

13219752_10207961422407476_1518023056_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *