Børn og unge i udsatte positioner
Må jeg præsentere… Peter Clement Marott fra Børnemusik uden Grænser

Må jeg præsentere… Peter Clement Marott fra Børnemusik uden Grænser

Hvem er du og hvorfor er du en del af dette projekt? Jeg hedder Peter, er en 35-årig trompetist og initiativtager til projektet Børnemusik uden Grænser. Jeg er en alsidig musiker, der har spillet med i alt fra X-factor, Det Kongelige Teater, Lars HUG til hiphop, og tanken var at bruge mit netværk, til at få levende musik ud til børn på asylcentre. Jeg var frustreret over at se flygtningekrisen udvikle sig og ville gerne gøre noget. Den bedste måde jeg kunne bruge mig selv til at hjælpe, var at bruge mit netværk og formidle musik ud til asylcentrene. Nu er jeg daglig leder af projektet, og har fået en fantastisk bestyrelse bag mig. Den består af erhvervsmanden Rasmus Hartung, som er formand, og to bestyrelsesmedlemmer designeren Nicolaj Bak og journalisten Anna Glent Overgaard.

Hvad går projektet kort ud på? Projektet går ud på at få levende musik ud til børn på asylcentre i Danmark. Vi er 100 % non-profit og 0% politiske. Rent praktisk, prøver vi at koordinere musikeres i forvejen planlagte koncerter med et besøg på et asylcenter. På den måde får vi transportomkostninger ned, og sparer også musikerne for at bruge unødig tid på transport.

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? projektet er med til sprede lys i mørket for disse børn. De sidder i en ulykkelig situation, langt væk fra deres familie og med en uvis fremtid. Vi giver dem et afbræk fra en hård hverdag, og viser også at det omkringliggende samfund godt vil dem. Jeg har selv været ude og spille på Anneberg Børnecenter i Nykøbing Sj., og det var fantastisk at se dem lyse op da vi startede. De får lige lidt ny energi til at kæmpe videre.

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? På vores hjemmeside her kan man støtte os, tilmelde sig vores nyhedsbrev og læse mere om projektet. Som musiker, kan man også tilmelde sit band og være med til at gøre en forskel. Det er nemt og gør en kæmpe forskel for børnene på asylcentrene. Man kan også følge Børnemusik uden Grænser på Facebook her.

peter clement marott

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.