Må jeg præsentere
Må jeg præsentere… Sara Christensen fra Københavns Fødevarefællesskab

Må jeg præsentere… Sara Christensen fra Københavns Fødevarefællesskab

Hvem er du? Jeg hedder Sara og er studerende. Rigtig meget af min fritid bliver brugt på at arbejde i Københavns Fødevarefællesskab (KBHFF), hvor jeg sidder i bestyrelsen, er tovholder på kommunikationsgruppen og bestyrer vores info-mail.

Hvorfor er du en del af dette projekt? Jeg meldte mig ind i KBHFF i efteråret 2014, fordi jeg som nyankommet i København søgte et lokalt fællesskab. Jeg gik på ingen måde op i økologi, men bæredygtighed har længe været en stor del af min hverdag og tankegang.

I KBHFF mødte jeg en masse seje ildsjæle med samme dagsorden som mig, og der gik ikke længe før jeg både var viklet dybt ind i foreningen, og før økologi blev en fast og vigtig del af min hverdag.

Jeg er blevet enormt betaget af, at en forening drevet af frivillige kræfter kan distribuere så mange lækre, økologiske råvarer hvert år og det er fantastisk at se det store engagement alle medlemmer lægger i arbejdet i foreningen. Alle yder hvad de kan på månedlig basis, og alle er ligeværdige, om man så lægger tre eller 30 timers arbejde om måneden. Det er et stort maskineri med ca. 1800 medlemmer, hvor ting til tider går galt, men på en eller anden måde formår vi altid at få rettet op på tingene, på en mere eller mindre genial måde.

Hvad går projektet kort ud på? Københavns Fødevarefællesskab er en forening, der distribuerer lækre lokale og friske grøntsager, frugt og andre fødevarer til alle vores medlemmer. Alle varer kommer fra enten Sjælland eller Fyn, og bliver leveret og afhentet om onsdagen i de ni lokalafdelinger, der ligger spredt ud over det meste af København. Senest ugen i forvejen bestiller og betaler man for en pose, og så kan man gå ned i sin lokalafdeling og afhente en pose med typisk 5-7 forskellige slags frugt og grønt om onsdagen. (Posen koster 100 kr. red) Det eneste der forventes er, at man arbejder minimum tre timer månedligt. Der er mange forskellige arbejdsopgaver, lige fra modtagelse og pakning af poser i lokalafdelingen, til indkøb, kommunikation og distribution på tværs af alle lokalafdelinger. Der er noget for enhver – uanset hvilken interesse, dagligdag og kompetence man besidder.

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Fordi vi kæmper for at gøre friske, sæsonaktuelle grøntsager tilgængelige for Københavnerne til en fair pris for både vores medlemmer og  ikke mindst vores avlere med så lavt et klimaaftryk som muligt. Vi arbejder konstant på at gøre vores arbejde så bæredygtigt og ansvarligt som muligt, fordi ellers giver det simpelthen ikke mening for os.

Samtidig har KBHFF været inspiration til mange andre fødevarefællesskaber rundt omkring i Danmark og senest også til en tilsvarende forening i Japan. Det er vildt!

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? Man kan gå ind på www.kbhff.dk og læse om hvordan man kan blive meldt ind i en lokalafdeling i nærheden. Derinde kan der også findes information om hvilke vagter man kan tage og hvornår de forskellige arbejdsopgaver skal udføres. Er man i tvivl om noget, er man hjertens velkommen til at skrive til info@kbhff.dk. Vi er også på Facebook- find os her!

 

Processed with VSCOcam with t1 preset

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.