Børn og unge i udsatte positioner
Må jeg præsentere… Søren Sternkopf fra Fem Brød og To Fisk

Må jeg præsentere… Søren Sternkopf fra Fem Brød og To Fisk

Hvem er du? Mit navn er Søren Heinrich Sternkopf, jeg er cand.scient.techn. i Bygningsinformatik fra AAU 2014 (civilingeniør). Sammen med min hustru Mette M. Sternkopf grundlagde vi d. 14. august 2016 nonprofitorganisationen Fem Brød og To Fisk, som jeg er daglig leder af.

Hvorfor er du en del af dette projekt? Jeg oplevede, at der var mange familier der havde problemer med at få sund mad på bordet. Derfor blev jeg motiveret til at hjælpe mennesker der er socialt marginaliseret, ved at give dem friske grøntsager og frugter.

Hvad går projektet kort ud på? Vi har en aftale med syv forskellige dagligvarebutikker og en engrosforhandler, om at hente deres overskudsmad dagligt. Vi kører således rundt i Aalborg hver dag (med undtagelse af søndag) og indsamler disse varer. Vi har løbende kontakt til en del enlige mødre med børn, familier med socialt – og økonomisk svære vilkår, og enlige med problemer. Hver uge kører vi rundt til disse mennesker, og leverer den indsamlede mad helt gratis. Vi er også at finde i en kirke i Aalborg centrum, som hver onsdag fungerer som uddelingssted. Her sætter vi maden op på borde, og så kan dem med behov komme og forsyne sig med friske frugter, grøntsager og andre varer vi har hentet samme dag i dagligvarebutikkerne.

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Vi har arbejdet med projektet i et års tid nu, og vi kan se den forskel det gør i både familiernes og de enlige mødres hverdag. De får mere overskud, da de ikke skal koncentrere sig om hvordan de kan skaffe sund mad til deres børn. Vi kan se, at de får en sundere kulør som tiden går. I begyndelsen var det svært at snakke med familierne, da de var meget blufærdige over at andre skulle se hvordan de havde det. I dag bliver vi ofte inviteret indenfor, til en snak om noget der rører sig i deres familie. Udover at gøre mange mennesker glade, er vi også aktivt med i kampen mod madspild.

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? På vores hjemmeside kan man tilmelde sig som frivillig, da vi har brug for frivillige med kørekort til at tage del i uddelingsarbejdet. Læs mere på www.fembrodogtofisk.dk Vi kan også findes på vores Facebookside, hvor man kan sende os en besked. Vi svarer normalt tilbage indenfor samme dag.

1 thought on “Må jeg præsentere… Søren Sternkopf fra Fem Brød og To Fisk

  • Author gravatar

   Kære Mette og Søren

   Skriver dette for at meddele jer, at programmet om Foodbank og interview med jer bliver sendt fra Lumi Radio på søndag den 9. februar fra kl. 18-ca. 19.10. – Vi sender på 92,2 mHz i æteren, men også via internettet på hjemme-siden http://www.lumiradio.dk

   Kærlig hilsen og Guds velsignelse til jer, og jeres familie !

   Hans Peter Hansen
   Lumi Radio
   51 92 46 28

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.