Flygtninge, minoriteter og kulturmøder
Må jeg præsentere… Tore Qvist fra Bibliotek Kongelunden

Må jeg præsentere… Tore Qvist fra Bibliotek Kongelunden

Hvem er du? Tore Qvist, Master i Filosofi og Virksomhedsadministration fra CBS. Til daglig er jeg udviklingskonsulent hos Emergency Architecture and Human Rights. Siden 2012 har jeg været frivillig og videnskabeligt engageret på Asylcenter Kongelunden. I 2015 grundlagde jeg Bibliotek Kongelunden. Heri er jeg også det koordinerende led for projektet “Build A Way”.

Hvorfor er du en del af dette projekt? Jeg er drevet af at skabe udviklingshjælp og give mennesker mulighed for at blive hvad de ønsker. Det er mig essentielt at bevare og udvikle menneskelig kapacitet og materielle ressourcer. Dette er hvad “Build A Way” og Bibliotek Kongelunden søger at sammenføje.

Hvad går projektet kort ud på? Bibliotek Kongelunden er en udviklingsplatform på Asylcenter Kongelunden. Vi er en platform på asylcenteret, hvor asylansøgerne kan efterspørge, udbyde og modtage læring, viden, bøger, inspiration, opdagelser osv. Vi sørger for at asylansøgere der har lyst til fordybelse og læring, også imens de venter, har rum og materialer herfor i nærhed til deres bopæl. Bibliotek Kongelunden fungerer som et centralbibliotek, hvor vision som praksis spreder litteraturen og platformen til alle landets centre. Indtil videre er vi tilstede på fire asylcentre. Som en platform for udviklingshjælp og meningsfulde handlinger, er det os selvsagt væsentligt ligeledes at inddrage og muliggøre de, der besidder håndværkerkunnen. Herfor er der det herlige sammentræf, at vi har fået lov til at opbygge et rum på Asylcenter Kongelunden til at huse Biblioteket/Læringscenteret. Byggeprojektet kalder vi “Build A Way”. “Build A Way” er en del af biblioteket og startskuddet til opbygge frivillige arbejdshold hvor vi lader asylansøgere og flygtninge danne konstruktioner sammen med blandt andet Foreningen for Arkitektstuderende, Bureau Detours og Emergency Architecture.

Hvorfor projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Bibliotek Kongelunden og “Build A Way” er i sin indledende fase, men vores klare gave til hinanden, som til verden, er at ingen skal være glemt eller umuliggjort, så frem de frivilligt ønsker at dele deres viden og lære. Vi sørger for at mennesker der besidder nysgerrighed vil mødes med nysgerrighed, samt materialer der kan muliggøre deres højnede engagement. Samtidig sørger vi for, at værdifulde ressourcer ikke går til spilde og finder deres rette sammenhæng.

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? Indtil den 23 januar kan man støtte vores indkøb af byggematerialer til “Build A Way”, og modtage en personlig indbydelse når det nye biblioteksrum står klar. Se mere her.

Man er mere end velkommen til at like vores Facebookside her og kontakte os herigennem, hvis man vil være frivillig/engagere sig i projektet.

 

tore

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.