Matilde anbefaler
Matilde anbefaler… at blive bloddonor

Matilde anbefaler… at blive bloddonor

I dag gjorde jeg noget, som jeg synes alle sunde og raske mennesker skal overveje at gøre – jeg gav blod!

Det er ikke første gang jeg har gjort det, men det tog mig lang tid at tage skridtet, selvom jeg altid har tænkt at det var det rigtige at gøre. Kender man mig, så ved man at jeg ikke er den sejeste sild, når det kommer til nåle og blod. Jeg er faktisk det stik modsatte. Både min mor og storesøster er super seje læger, der aldrig har været blege for at kaste sig over faget med alt hvad der dertil hører. Men jeg faldt altså helt anderledes ud. I min karriere som pædagog, er jeg (desværre) kendt for at være hende der løber efter hjælp, snarere end at hjælpe hvis der er blodige hændelser, og herhjemme kalder jeg straks på min mand hvis vores drenge (og det gør de tit) kommer til skade. Jeg er altså langt fra modig med hensyn til det dér med det at være blodig…

Til trods for det, tog jeg for nogle år siden den (svære) beslutning, at jeg var nødt til at give det et forsøg, da jeg absolut mener at det er nødvendigt at bidrage og hjælpe hvor man kan. Jeg fattede mod, tog kontakt til blodbanken og bookede en tid. Oh skræk – oh ve!!! Da jeg nåede frem, lignede jeg mest af alt én der var lidt for bleg til at blive tappet, men jeg fortalte hvordan jeg havde det, og personalet var noget af det sødeste og mest omsorgsfulde.

Jeg er siden blevet tappet regelmæssigt (når jeg altså ikke lige har været gravid eller ammende), og til trods for, at jeg endnu ikke har taget mod til at kigge ned på min arm når den bliver tappet for blod, synes jeg det er en rigtig god oplevelse. Personalet er altid imødekommende med deres rolige facon, og så er der lækre snacks og drikkevarer ad libitum. Det er foruden at være en god gerning, også et fornuftigt sundhedstjek, og jeg har absolut intet dårligt at sige om denne oplevelse.

Hvis du, som jeg, ikke helt har kunnet finde modet til at give det et skud, håber jeg at dette måske kan være skubbet der inspirerer dig til at tage kontakt – jeg er (næsten) sikker på at du ikke vil fortryde det.

Gå ind på Giv Blods hjemmeside og se hvordan du kommer i gang. Der er mange der vil sætte pris på din hjælp – og hvem ved om du selv en dag vil være en af dem, der modtager en andens hjælpende dråber.

#komnudanmark

IMG_7189

1 thought on “Matilde anbefaler… at blive bloddonor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.