Hjemløse og socialt udsatte
Matilde anbefaler… Kofoeds Skoles tøj – og møbelindsamling

Matilde anbefaler… Kofoeds Skoles tøj – og møbelindsamling

Kofoeds Skole blev oprettet i 1928 af Hans Christian Kofoed, der ønskede at give de arbejdsledige selvrespekten, livsmodet og fremtidshåbet tilbage. I dag arbejder Kofoeds Skole stadig ud fra formålet med at yde hjælp til selvhjælp, dog med en væsentlig bredere målgruppe og ved hjælp af forskellige metoder.

Jeg har selv benyttet mig af deres tilbud om, at afhente møbler hjemme, dengang jeg skulle flytte sammen med min kæreste og der ikke længere var plads til min elskede grønne lænestol og andre fine møbler, som vi pludselig stod med to sæt af. Jeg ville ikke bidrage til den “brug og smid væk” tendens, der på det tidspunkt var meget almindelig, og kunne godt lide tanken om at mine fine gamle møbler fik et nyt liv hos en, der havde brug for en hjælpende hånd til at komme på plads i sin nye tilværelse.

Hvis du bor i Storkøbenhavn og vil undersøge muligheden for at få afhentet nogle af dine møbler, kan du trykke på linket her, og blive klogere på den front.

Du kan også donere tøj, køkkenudstyr, legetøj og andre småting. På hjemmesiden skriver de:

“Vi modtager kun tøj som er i god stand – dvs at vi ikke kan modtage fx tøj som er hullet. Vi har særligt brug for tøj som kan bruges i den gældende sæson – sommertøj om sommeren og vintertøj om vinteren.

Vi modtager også gerne fungerende værktøj, køkkenudstyr, legetøj, fladskærms-tv, haveredskaber, hårde hvidevarer og al form for elektronik, mindre musikinstrumenter, stof og garn.

Skolen og skolens elever har ikke ressourcer til at reparere udslidte møbler med fejl og mangler, eller give beskidt og ødelagt tøj en kærlig hånd. Vi modtager derfor kun effekterne, når de er i god stand.”

Du kan også støtte Kofoeds Skole ved f.eks. at købe en honningpakke eller blive fast bidragsyder med selvvalgt beløb. Kofoeds Skole findes både i Købehavn, Århus, Ålborg og Nuuk og du kan læse meget mere om skolen på deres hjemmeside, på Facebook, på Twitter eller ved at læse deres avis her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.