Matilde anbefaler
Matilde anbefaler Living on One Dollar

Matilde anbefaler Living on One Dollar

Nogle gange tror jeg, at grunden til at vi har svært ved at hjælpe der hvor det er nødvendigt er, at vi har svært ved reelt at sætte os ind i hvad det vil sige at være udsat, fattig, på flugt og andre skrækkelige ting i forbindelse med et liv på kanten. Det kan være svært at leve sig ind i tanken om hvordan andre mennesker, der er født under helt andre kår lever og har det, og det gør det nemmere for os at tage afstand. Ikke af ond vilje, men af simpel uvidenhed.

Living on One Dollar er en dokumentarfilm om at gøre et forsøg på at sætte sig ind i en række menneskers liv, som vi normalt ikke har berøringsflade med. Fire venner rejser til Guatemala for at leve for 1 dollar om dagen i to måneder. Her oplever de på egen krop hvordan det er at leve i ekstrem fattigdom, men møder samtidig generøsitet og solidaritet fra mennesker der selv kæmper med sulten og udsigten til et liv på kanten.

Drengene har siden lavet flere film, der skal gøre os klogere på en verden der er så langt fra vores, men som vi aldrig må glemme – følg med her, for at se hvor deres pile peger hen. Jeg har set Living on one dollar på Netflix, men den kan også findes andre steder, f.eks. her.
		

	

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.