Klima, miljø og bæredygtighed
Matilde anbefaler Mad & Miljø

Matilde anbefaler Mad & Miljø

Jeg har bedt Marie Daugaard fra Mad & Miljø om at skrive et par ord om hendes projekt og arbejde, og hendes bevæggrunde. Marie har tidligere bl.a. været leder af et Agenda 21 center, og arbejdet med lokale miljøprojekter af forskellig art. Hun er uddannet cand.scient.pol. og startede som selvstændig med firmaet Mad & Miljø for små to år siden:

“Min passion er, at arbejde for at gøre det lettere for almindelige mennesker at leve lidt mere bæredygtigt. Både dem der gerne vil, og dem der egentlig ikke går rundt og tænker, at det er noget de har mod på. Mens vi venter på de seriøse strategiske tiltag, der virkelig også er brug for, kan vi alle være med til at gøre en indsats. Vi kan ikke redde verden hver for sig, men hvis vi alle ændrer en vane, så rykker det altså. Og vi kan inspirere hinanden på kryds og tværs. Naboerne, kollegerne, forældregruppen, vennerne, vores børn. Og deres kammerater. Men jeg har ingen løftede pegefingre. Vi gør hvad vi kan og har tid og overskud til. Det sjove er bare, at når først man er gået i gang med ét område, får man lyst til at gå videre. Og det behøver altså ikke være mere besværligt at leve lidt mere bæredygtigt. Det handler om vaner og vilje!

Derfor synes jeg også rigtig godt om at lave min formidling i sammenhænge hvor folk mødes igen, f.eks. i en boligforening, hvor deltagerne efterfølgende har mulighed for at hjælpe hinanden og inspirere. Og være den fælles hukommelse. Min erfaring er, at når først deltagerne får øjnene op for hvad de kan gøre på et område, bliver de nysgerrige på andre områder også.

Jeg arbejder på flere fronter; jeg laver workshops, har infoboder til markedsdage, laver undervisning, holder foredrag og skriver artikler forskellige steder. Jeg har altid fokus på konkrete, håndterbare ting, vi kan gøre lidt anderledes i dagligdagen. Til glæde for kloden, os selv og vores fremtid. Emnerne jeg arbejder med spænder vidt; Madspild, økologi i private husholdninger, sund og billig hverdagsmad, affaldssortering, forbrugs- og affaldsminimering, mikroplast og meget mere.”

Læs mere på Mad & Miljøs hjemmeside, og blive inspireret på Facebooksiden.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.