Klima, miljø og bæredygtighed
Matilde anbefaler… Merkur Andelskasse

Matilde anbefaler… Merkur Andelskasse

Jeg har længe haft lyst til at skrive et lille indlæg om min bank!

I vore tider skal man lede længe efter en bank med total gennemsigtighed, når det kommer til hvad ens penge bliver investeret i, mens de opholder sig i ens bank. Jeg har, som mange andre, hørt masser af historier om hvordan flere banker investerer i virksomheder der producerer våben, missiler og kampfly. Det kan være svært at gennemskue det store billede, også for mig, men da jeg hørte om Merkur Andelskasse, var jeg ikke i tvivl om at det var en bank for mig. Her er det nemlig klart hvad banken investerer dine penge i, der er total gennemsigtighed og det føles super godt. Som banken skriver på deres hjemme side:

I Merkur driver vi bankvirksomhed ud fra den grundopfattelse, at verden er en sammenhængende helhed. Hvert menneske har potentiale for i frihed at kunne udvikle sine evner og har mulighed for at tage ansvar for vores samfund.Derfor finansierer vi virksomheder og institutioner, der på den ene eller anden måde arbejder for en samfundsudvikling, der holder på lang sigt. Før vi låner penge ud til en virksomhed, vurderer vi både virksomhedens økonomi og dens påvirkning af samfundet, f.eks. miljømæssigt, socialt eller på andre måder.

Vores privatkunder er helt almindelige mennesker, der ønsker reel og god rådgivning. Derudover ved de, hvad deres penge er med til at finansiere, mens de står i banken, for det kan de følge med i på www.minepengegørgavn.dk

Desuden får man, når man opretter sine konti i banken, lov til at bestemme hvilke formål man vil støtte. Vi har valgt Verdens Skove og WWF, men man kan også støtte Mellemfolkeligt Samvirke, Red Barnet, Amnesty International, Danmarks Naturfredningsforening og mange andre.

Om jeg i sidste ende bruger lidt flere penge i renter og gebyrer, end jeg ville gøre i andre banker, kan jeg ikke gennemskue. Det har dog ikke påvirket vores daglige økonomi mærkbart. Derimod har vi fået en bank med rådgivning, der for mig at se virker helt reel og uden salgstaler. Ligesom jeg gerne betaler min skat, og på den måde investerer i fællesskabet, vil jeg også gerne være en del af en bank der investerer i en bæredygtig fremtid, socialt og miljømæssigt.

Jeg kan varmt anbefale jer at smutte forbi Merkus hjemmeside og se om det kunne være en bank for jer – jeg er på ingen måde økonom, blot reelt interesseret i at virksomheder som disse kommer frem i lyset og vinder indpas, i en ellers (for mig) skræmmende og uigennemsigtig jungle.

Og for en god ordens skyld: dette indlæg er ikke sponsoreret.

#komnudanmark

istock_000043209738_medium-jpg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.