Børn og unge i udsatte positioner
Matilde anbefaler… United Colors of Denmark

Matilde anbefaler… United Colors of Denmark

Måske er du allerede stødt på United Colors of Denmark på Facebook eller Instagram? Hvis ikke, kan jeg kun anbefale dig at give siderne et “like” eller “follow”, for at følge med i deres fine portrætter af mennesker, der hver især fortæller en historie ud fra et billede og medfølgende tekst. United Colors of Denmark hylder mangfoldighed, minoriteter, forskellighed og fællesskab på en og samme gang, og efterlader os berigede ved mødet med nogle af de mennesker vi lever side om side med, men som vi sjældent får talt med.
United Colors of Denmark lavede i oktober måned portrætserien “Vi træder frem i lyset” i samarbejde med TV-Glad. Serien satte fokus på udviklingshæmmede danskere. En ret overset gruppe, når det kommer til at få en plads i rampelyset. United Colors of Denmark har tidligere haft portrætserier vedrørende bl.a. flygtninge, psykisk sårbare, frigørelse og feminisme.

Folket bag United Colors of Denmark beskriver selv projektet således:

“Kærlighed ved første blitz.

Mødet med mennesker er en magisk begivenhed, hvis man selvfølgelig har et øje for det. Øjenkontakt. Et gensidigt smil. En duft. En oplevelse. En gestus. Trænger man dybere ind, så en anekdote, en strøm af ord. Fra din mund til mine ører og fra mine ører til mit hjerte. Kan man nikke genkendende, er isen brudt. Broen bygget. Og mødet fundet sted.

Vi færdes til daglig rundt i den offentlige virkelighed og registrerer passivt de forbipasserende på nethinden, i underbevidstheden, som fremmede. Og mange af os er indoktrineret med den opdragende stemme; ”man snakker ikke med fremmede mennesker på gaden!” De to begreber, ”fremmede” og ”mennesker”, hører bare ikke sammen. Intet menneske er fremmed, da vores essens, grundelementerne, ja selve kernen strømmer ud fra den samme kilde. Kunsten er at afmystificere facaderne og nedlægge barrieren.
Derfor er vi født og har døbt os selv United Colors of Denmark. For at danne broer, dele ud af genkendelighed og spejle os i vores fælles essens. Vi er rebelske. Vi er ikke bange for fremmede mennesker. Vi tror på enhed og den fælles billedramme vi alle er en del af, som vi alle bevæger os rundt i på den ene eller den anden form. Vi tror på perspektiv og oprigtig nysgerrighed. Vi tror på magien i mødet mellem to fremmede mennesker.

Sandheden er! Danmark er et yndigt land. Et mangfoldigt land, et fredeligt stykke jord med mennesker i alle farver og former. De er over det hele. Du skal bare lære dem at kende. Vi hjælper dig godt på vej.”

Og så er nyheden lige kommet ud, at UCOD laver en julekalender, så du hver dag i december kan beriges af små fine glimt af dine medmennesker – jeg glæder mig meget til at følge med!

julekalender_blue_new

Find United Colors of Denmark på Facebook og Instagram, så også du kan få glæde af mødet med de mange fine mennesker og historier de hver især har at fortælle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.