Flygtninge, minoriteter og kulturmøder
Matilde anbefaler… Velkomstfesten

Matilde anbefaler… Velkomstfesten

Måske har I allerede opdaget at denne weekend byder på et helt fantastisk arrangement, nemlig Velkomstfesten i København. Jeg har talt med Kristina Holm Jensen, for at få en personlig vinkel på hvordan man får lysten til at engagere sig, og bliver beriget i mere end en forstand. Læs med her:

Mit navn er Kristina Holm Jensen og jeg er 27 år. Jeg er som mange siger, meget nysgerrig af natur – og det er i den grad på verden, mennesker, og de mange kulturer som eksisterer. Den nysgerrighed har bl.a. resulteret i, at jeg har boet og besøgt flere steder i verden – og jeg er slet ikke færdig endnu. Jeg er uddannet i internationale studier samt specialist i migration. På nuværende tidspunkt er jeg klubpædagog, samt frivillig på kvindeherberget, og til foråret bliver det forhåbentlig starten som sprog officer på russisk. Det kan nok lyde lidt spredt min gøren, men drømmejobbet er en stilling indenfor anti-menneskehandel, og det kræver mere end akademisk viden.

At være god mod andre, har været en af grundstenene i min opvækst, så mine mange mange år med frivilligt arbejde (og min store interesse indenfor området), kan jeg kun takke mine forældre for. De har lært mig, at man altid skal hjælpe andre og venlig, og det er nok også et af de grundelementer som nu har ført mig hen på at blive koordinator for Velkomstfesten.

Jeg flyttede tilbage til Danmark (Esbjerg) i efteråret 2015, og i Februar 2016 til København for at starte i praktik ved FN. I samme periode syntes jeg, at omtalen omkring integration, indvandrere og generelt flygtninge var præget af meget negativitet, uden at løsninger og ideer blev bragt på banen. Det var en rutsjebanetur der kun gik nedad, og lyset for enden af tunnelen var svært at se. Indtil en dag i maj hvor jeg så et opslag omkring Velkomstfesten. De søgte frivillige til at koordinere et stort integrationsevent – der var ikke nogen politiske hensigter, men et ønske om at samle befolkningen og erhvervslivet til at se muligheder i stedet for forhindringer. Jeg følte at opslaget var skrevet direkte til mig, så jeg måtte reagere!

Velkomstfesten så jeg som en rigtig god mulighed, da det ikke kun hjalp i nuet men også havde en fremtidig positiv indvirkning på samfundet og menneskene involveret.

Hvad har Velkomstfesten så givet mig, eller hvad har jeg givet den efter de sidste måneder som fundraiser og børnekoordinater?

Først vil jeg sige, at man giver ikke kun noget til folk, men i den grad også får noget tilbage. Jeg er blevet beriget, ikke kun kompetencemæssigt, men i den grad også menneskeligt. Det har været en fantastisk periode hvor man bliver grebet af andre folks energi. De frivillige, sponsorerne, partnerne og asylansøgerne, har hver især gjort deres til, at projektet bliver virkeligt i morgen, d. 10 september 2016. Det viser i den grad, hvad man som enkeltpersoner kan præstere når man har en idé, vilje og sætter aktion bagved det.

Dog vil jeg pointere, at man kan kun udføre det her job hvis man synes det er sjovt, og det var også en af de kriterier jeg og de andre fik præsenteret da vi begyndte på Velkomstfesten. Nu, flere måneder senere, synes jeg stadig det er sjovt – jeg er dog også lidt træt. For med fuldtidsjob og andet frivillig arbejde, så bliver timerne små i sidste ende, og man vil jo gerne yde sit bedste. For det arbejde man gør er ikke blot et projekt du sætter i en mappe, eller gemmer til et andet tidspunkt, nej det gør sig gældende nu og det kan skabe noget positivt for andre mennesker.

Jeg vil dog slutte af på, at hvis Gry Ravn spurgte mig i morgen, om jeg ville gøre det hele igen, ville jeg sige ja uden at blinke. Det har været en god oplevelse, og hvis vi kan skabe noget positivitet og hjælpe integrationen, så er jeg i den grad lykkelig.

Om Velkomstfesten

Velkomstfesten er et initiativ af Gry Ravn som tænkte: “Kunne man ikke holde en kæmpe velkomstfest i Forum for alle de flygtninge, der er kommet til landet, hvor vi kunne tænke nye løsninger?”

Velkomstfesten handler ikke om åbne grænser, men om hvordan vi i fællesskab håndterer landets flygtningesituation, så det både gavner flygtningene og Danmark på et menneskeligt og økonomisk plan. Der er simpelthen så mange seje aktører derude, der allerede gør integrationen godt; og dem skal vi samle, så vi sammen kan skabe løsninger og tage handling.

I Velkomstfestens program indgår over 500 mennesker. Konferencier Peter Mygind tager dig kærligt igennem dagen, der er musik fra kendte musikere, velkomsttaler fra erhvervslivet, jobhjælp for flygtninge, over 30 workshops og oplæg i hvordan virksomheder bedst ansætter flygtninge, sjove børneområder, iværksætterkonkurrence, venskabfamilier, improkunst, mad og over 32 fortællinger fra danskere og flygtninge.

Det hele finder sted d. 10 september 2016, i Forum København, kl. 12.00-21.00

Læs mere om Velkomstfesten her  og skynd jer at aflyse de planer I ellers havde, det bliver fantastisk – programmet er spækket med alt det gode og der er gratis adgang!

iso-8859-1%50%68%6f%74%6f%20%6f%6e%20%32%35%2d%30%38%2d%31

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.