Flygtninge, minoriteter og kulturmøder
Matilde beundrer… White Helmets

Matilde beundrer… White Helmets

Kender I White Helmets?

Jeg er fuld af dyb beundring for denne gruppe af civile syrere, der hver dag kæmper for at redde de mange ofre for bomberne i Aleppo og resten af Syrien.

Jeg havde på min liste, at se denne dokumentar. Det trak lidt ud, vil jeg indrømme, da jeg ofte lige skal samle mig for at lade mig konfrontere med verdens uretfærdighed, i så visuel form, som en dokumentarfilm er. Men jeg mener, at det er vigtigt aldrig at lukke øjnene for hvad der sker i alle hjørner af verden, og jeg tog mig sammen og tændte for filmen. Jeg fortrød ikke et sekund. Nok er der stærke og hårde billeder  (af virkeligheden), som selvfølgelig kalder følelser som nedtrykthed og modløshed frem, men mest af alt sad jeg tilbage med følelsen af RESPEKT og HÅB. The White Helmets er, i mine øjne, ægte sande helte, der ikke ser andre muligheder end at bevare troen og håbet, ved at sætte handling før noget andet.

Jeg kan kun anbefale jer at se dokumentaren, og hvis I efterfølgende vil vide mere kan I læse mere på White Helmets hjemmeside, støtte dem med en donation eller med en underskrift ved at klikke her.

 

“When I want to save someone’s life I don’t care if he’s an enemy or a friend. What concerns me is the soul that might die”

                                                                                             – Abed, The White Helmets

twh-logo-black-35f2e39106585cfc70d7d88207e579af

2 thoughts on “Matilde beundrer… White Helmets

  • Author gravatar

   Hej Matilde
   Hvad kender du til White Helmets udover Netflix dokumentaren?
   Jeg synes at du skal prøve at søge på Vanessa Beeley, en undersøgende journalist der som en af de eneste har rejst rundt i Syrien og rapporteret direkte fra slagmarken.
   White Helmets er måske ikke sådanne helte som man umiddelbart skulle tro, hvis man baserer sin viden på Netflix

   • Author gravatar

    Hej Ture,
    Tak for din kommentar. Jeg kender til Vanessa Beeley.
    Jeg vil ikke sige at jeg baserer min viden om White Helmets på baggrund af Netflix, jeg synes dog at det er en fin dokumentar der kan åbne for interessen i hvad der foregår i Syrien.
    Jeg vælger at følge Nagieb Khajas og Haifaa Awads arbejde i Syrien og beretninger herom, og forholder mig bl.a. til White Helmets ud fra dem og deres erfaringer.
    Med venlig hilsen, Matilde / Kom Nu Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.