Klima, miljø og bæredygtighed
Nytter det at affaldssortere?

Nytter det at affaldssortere?

Affaldssortering… Et af de emner som man enten går utrolig meget op i eller slet ikke anerkender. Hjemme hos os bliver det meste sorteret. Glas og flasker ryger i containeren længere nede af Dybbølsgade, batterier samles til genbrugsboks – pap, pair og hård plastic dumpes i hver deres boks i gården.

Selv kaffekapslerne fra Nespresso ryger i en sæk og når den er fuld, cykler jeg troligt ind til den fancy butik med den usle sæk fuld af gammel klam kaffe og aluminium. Men når nu jeg ved at kaffen bliver genbrugt som gødning og kapslerne bliver lavet til bl.a. cykler og nye kaffemaskiner er det hele turen værd! Min store familie er sej. Flere har skåret ned på sølvpapir (som tager en evighed at nedbryde) og hvis vi drikker øl og sodavand fra Tyskland uden pant, bliver dåserne samlet og kørt på genbrugsstationen, i stedet for at ryge i skraldespanden.

Jeg synes, at Københavns Kommune (hvor jeg bor) gør en stor indsats for at opdrage byens beboere til at tage ansvar. Blandt andet ved små oplysningskampagner rundt om i byen, ved at uddanne fremtiden (vores børn) til ”skraldehelte” i daginstitutionerne og ved at sætte flaskeholdere på skraldespande som gør det lettere at samle og genbruge pantflasker. Da jeg boede på Frederiksberg var det endnu lettere at affaldssortere. I vores andelsforening på 11 andele havde vi både containere til glas, batterier, hård plast, metal, pap, papir, farligt affald – og det var gratis!

Jeg tror helt klart på, at det gør en forskel, når den enkelte borger kaster sig ind i kampen for genbrug, og kan kun opfordre alle til at tænke over affaldssortering – også her i byen hvor sorteringsmulighederne nærmest bliver serveret for os på et sølvfad. Mange bække små gør en mindre forurenet å… Som man siger!

 

Kærlige (og lidt hellige) hilsener, Matilde

 

#KomNuDanmark

 

Læs mere om skraldeheltene her

Læs mere om de nye pantholdere her

Læs mere om genbrug på Frederiksberg her

nespresso

2 thoughts on “Nytter det at affaldssortere?

  • Author gravatar

   Tak Matilde​…Jeg har længe tænkt på det.. Hjælper det.?
   ( med ekstra brug af benzin, energi , CO2 osv. ) Men min konklusion var den samme… Hvis vi ikke gør det , kan det kun være tusind gange værre, for vores allerede overbelastede affalds krise… Men langvarigt, skal vi måske helt omtænke hele vores overforbrug af emballage ?
   og generalt hvordan vores købe og smidevæk kultur ikke er langtids holdbart ? Alt plastik burde udskiftes med biologisk nedbrydelige materialer og vi burde nok helst bruge genopfyldnings containers osv. så meget som muligt.. Det er måske i lovgivning og hos de store firmaer at ansvaret mest ligger .. ?
   Vi er nok langt fra mål , men klart et skridt tættere , hvis vi alle gør en ekstra indsats…. Mange bække små som du siger 😉

   • Author gravatar

    Jeg er helt enig Maria, det store ryk ligger helt klart i toppen. Den ekstra bonus ved at man som privatperson engagerer sig i kampen er netop bevidstheden om hvad forbrug gør ved vores klode og jo flere der vil kæmpe for et bedre miljø, des flere er der til at lægge pres på dem der kan træffe de store og altafgørende beslutninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.