Klima, miljø og bæredygtighed
Projekt Plastiksmart

Projekt Plastiksmart

På lørdag tager jeg min familie med til anden runde af WWF’s Projekt Plastiksmart.

5. maj var vi ude ved Sydvestpynten i Dragør for første gang, og samle affald med WWF. Ved første øjekast syntes vi egentlig at der så fint og rent ud, men da vi først gik i gang var det skræmmende hvad vi fandt. Et af mest opsigtsvækkende fund, var nok en Caprisonne juicebrik, som udløb i april 2009. Den var altså over 10 år gammel og det kunne man sgu ikke se på emballagen.

Netto var også en del af projektet og lavede en lille video, hvor jeg blandt andet siger lidt:

WWF lavede en samlet rapport over vores første kortlægning rundt om i Danmark, som kan læses ved at trykke på linket:

http://awsassets.wwfdk.panda.org/downloads/plastik_rapport_wwf_2019_v2.pdf

Noget af det de fortalte var, at når man smider vatpinde, rondeller, tamponer, bind, vådservietter og andet i toilettet frem for skraldespande, så ryger det jo med i de store rensningsanlæg. Problemet er, når der er overløb i anlæggene, for så flyder alle de ting ovenpå og ud i havet. Derfor er det virkelig vigtigt ikke at bruge toilettet som affaldsspand, og med alle de vatpinde og hygiejneartikler vi samlede op er jeg fuldt overbevist om problemet – så mange kan der trods alt ikke være der renser ører når de er på stranden!!! Desuden var cigaretskodder, industriaffald og ispapir blandt topscorerne. Jeg er spændt på hvad vi finder, når vi skal mødes på præcis samme sted præcis fire måneder senere.

Fugle- og dyrelivet lider under vores skødesløse omgang med affald og plastik i naturen. Lad os give dem et plastikfrit miljø tilbage – det er da det mindste vi kan gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.