Matilde mener
Protestsange – de kan stadig hvis du spørger mig!

Protestsange – de kan stadig hvis du spørger mig!

Jeg er vokset op med arbejder- og protestsange i den virkelig røde ende af den politiske skala! Hver gang familien mødtes til større sammenkomster, blev guitaren hevet frem og sangene genoplivet. I løbet af årene lavede min onkel Lars endda familiens eget sanghæfte, “Walters Viser” med 215 af de vigtigste sange i historien – heriblandt en god portion protestsange! Når jeg, på en helt tilfældig fredag, sidder og gennemlytter nogle af de sange, slår det mig at relevansen ikke er blevet en tøddel mindre af, at mange af de gamle travere har en del år på bagen.

Derfor kommer her min top ti over danske protestsange, der er værd at lytte til. Igen og igen og igen og igen… Klik på sangene og bliv beriget af fortidens stemmer – de har stadig pondus hvis du spørger mig!

#1 En enkelt sang om frihed

#2 Sangen om fredskravet

#3 Du er ikke alene

#4 Friheden flyver

#5 Kringsat af fjender

#6 Plutonium

#7 Storkespringvandet

#8 Costa del Sol

#9 Skipper Klements morgensang

#10 I kan ikke slå os ihjel

Kærlig hilsen Matilde

#KomNuDanmark

Verden er stor

Kaldes “Moder Jord”

Der findes børn der må flygte

men du har intet at frygte

Ingen skal mishandle dig

– håber jeg.

Benny Andersen, Barndommens Land

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.