Matilde mener
Tak for inspirationen, Kim Larsen!

Tak for inspirationen, Kim Larsen!

Foto: Per Bjarne Pedersen

I dette klip fra Midt om Natten taler Larsen og Clausen om skyld og skam ved at være bange, ved ikke at handle når man skal og særligt om hvordan man bør handle når man skal – for det skal man!!
Jeg har flere gange haft Larsen på den ene skulder og Clausen på den anden, når jeg gennem livet har overvejet hvordan jeg har skullet handle. Og det er blevet til lidt af hvert. Både til den hårde side hvor jeg har været med til at blokere direkte for at politiet kunne komme til at tvangsfjerne en gruppe udviste irakiske asylansøgere fra en kirke, eller været alt for tæt på vold og magt i kampen for forskellige sager. Men også til den bløde side, hvor jeg gennem kunsten er med til at indsamle penge til uledsagede flygtningebørn, eller når jeg samler skrald med mine børn og taler med dem om handlingens kraft.
Hvorom alting er, har disse to herrer i høj grad inspireret mig til at blive aktivist – og til at handle på den uretfærdighed jeg møder på min vej.
Tak for det, og Larsen har jo sørget for at leve videre i selv de mest stivnakkede og højreorienterede typer – jeg håber at hans eftermæle vil vække genklang i dem også…

2 thoughts on “Tak for inspirationen, Kim Larsen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.