Klima, miljø og bæredygtighed
To ting jeg ændrede i 2019

To ting jeg ændrede i 2019

Mit motto er, som faste læsere vil vide, “mange bække små”. Derfor mener jeg også, at de små ting rykker ved en større bevidsthed, som kan ende i en kæmpestor dejlig å!

Jeg har længe prøvet at ændre mine vaner med hensyn til emballage, plastik og andet forbrug der ender i massive mængder af affald, der nok kan genanvendes (til en vis grad) men ikke burde være der.

I 2019 ændrede jeg (blandt andet) på to ting i mit daglige virke. Jeg skiftede mit vaskepulver ud med sæbebær og min shampoo ud med en shampoobar. Begge dele virker fortrinligt, og jeg kan kun anbefale jer at gå samme vej. Det er ret vildt med de sæbebær. Smid fem stk. i en lille medfølgende pose, og så holder de en fem-seks vaske. Jeg har købt mine i helsebutikker og senest i Irma, men ved også at My Fair Shop sælger dem. Når bærrene er opbrugt, kan de smides i bioaffald og der er absolut intet spild – det giver mening. Jeg bruger stadig pletspray, fordi jeg bor sammen med tre små grise (okay fire, jeg er selv en) og fedtpletter mm. skal lige have en tur inden vask, som med alt andet vaskepulver.

Fem små sæbebær klarer skærrene pr vask, og holder fem-seks gange

Senest har jeg udskiftet min shampoo med en shampoobar fra Birk. De kommer i den fineste indpakning og får med forskellige dufte og egenskaber, jeg har prøvet Troldnød og så ligger der en Anemone og venter. Jeg troede ikke at de ville skumme og var nok lidt skeptisk, men det er den lækreste følelse og jeg savner slet ikke min gamle shampoo. Jeg har både købt fra My Fair Shop og direkte fra Birk, hvor man kan se hele udvalget. Det er nemt og lækkert og der findes også tørshampoo og balsambuds, men dem har jeg ikke prøvet.

Det næste jeg vil kaste mig over, er at udskifte min bodywash med en sæbebar og generelt gå mit badeværelsesskab igennem for at se om der er andet jeg kan finde et godt alternativ til. En ting er sikker – jeg savner hverken vaskepulver eller shampoo, så mon ikke der findes flere lækre løsninger derude!

1 thought on “To ting jeg ændrede i 2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.