Matilde mener
Vi – der svigter

Vi – der svigter

billede fra en demonstration afholdt af Velfærdsalliancen (privatfoto) 

Enhedslisten har for nyligt udsendt denne kampagnemeddelelse om Velfærdens Helte i forbindelse med kommunalvalget 2017: Hver eneste dag går pædagoger, sygeplejersker, sosu-hjælpere, lærere, specialarbejdere, politibetjente og et væld af andre faggrupper på arbejde og tilsammen skaber deres indsats vores velfærd. De leger med og uddanner vores børn og børnebørn. De hjælper vores forældre og bedsteforældre i alderdommen. De plejer og passer de syge – og de fortjener anerkendelse, tillid, ordentlige vilkår og en fair løn.”

Jeg har skrevet det før, og jeg skriver det gerne igen: Verden ville ikke kunne hænge sammen uden alle disse Velfærdens Helte (jeg elsker det udtryk). Problemet lige nu er dog endnu større, for verden hænger faktisk ikke sammen for de selvsamme helte. Det er en ubeskrivelig vigtig opgave, som alle de mennesker i ovennævnte kategori står med hver dag, og tro mig – det glemmer de aldrig (jeg har selv været en af dem). Men de vilkår de skal arbejde under gør, at de hver dag står med følelsen af at svigte nogen, og den følelse overskygger i mange tilfælde oplevelsen af at gøre en positiv forskel. I værste tilfælde vil vi miste flere og flere af de sande helte, fordi de ikke længere kan se sig selv i øjnene i forhold til det arbejde de er ansat til, og derfor må finde noget andet at lave. Og det har vi simpelthen ikke råd til – det er jo ikke hvem som helst der kan løfte de opgaver Velfærdens Helte løfter til dagligt.

Jeg kunne derfor ikke være mere enig i kampagnens budskab og det håber jeg at vi snart er mange (uanset politisk ståsted) der kan mødes om.

Det var bare det!

#komnudanmark

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.